Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ταχυδρομείο- εκπαιδευτική εκδρομή

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μια καλή ευκαιρία είναι να οργανώσετε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ταχυδρομείο της πόλης σας με τους μαθητές σας. 

Αρχικά, φτιάξτε στην τάξη σας διάφορες χριστουγεννιάτικες κάρτες , βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν και να χρωματίσουν μία κάρτα ή ακόμα και να κάνετε την κατασκευή μιας κάρτας. 

Ζητείστε από τους γονείς των μαθητών σας να σας γράψουν την ακριβή διεύθυνση κατοικίας (οδός, αριθμός, Τ.Κ, πόλη) και να σας στείλουν 1€ για το γραμματόσημο.

Προμηθευτείτε φακέλους.



Αφού συγκεντρώσετε όλες τις διευθύνσεις των μαθητών σας, βάλτε τα παιδιά να γράψουν πάνω στο φάκελό τους τη διεύθυνσή τους. Εδώ δίνεται η ευκαιρία να εξηγήσετε πώς στέλνουμε γράμματα, πού γράφουμε τις διευθύνσεις κ.λπ. Αν κάποιο παιδί δεν μπορεί να γράψει, βάλτε το να τη γράψει στον υπολογιστή. Μετά μπορείτε να την εκτυπώσετε και να την κολλήσετε πάνω στο φάκελο.

Κάθε παιδί θα βάλει την κάρτα που έφτιαξε μέσα στο φάκελό του. Μετά μπορείτε να πάτε στο ταχυδρομείο της πόλης σας κι εκεί κάθε παιδί να στείλει την κάρτα στην οικογένεια του! Εκεί δίνετε η ευκαιρία στα παιδιά να πληρώσουν, να περιμένουν στην ουρά με το νούμερο προτεραιότητας για να στείλουν την κάρτα, να κολλήσουν το γραμματόσημο κ.α. 
Φανταστείτε τη χαρά τους όταν θα λάβουν την κάρτα στο σπίτι τους!
 Μπορείτε επίσης να στείλουν κάρτες στους άλλους συμμαθητές τους ή κάποιους φίλους τους, συγγενείς τους (παππού, γιαγιά) κ.λπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου