Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Διήμερο σεμινάριο ειδικής αγωγής 24 και 25 Νοεμβρίου

«Θέματα ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας»
Τα τελευταία χρόνια οι ιδέες που επικρατούν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης περί ενσωμάτωσης, κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών καθώς και άλλων ειδικών στη διερεύνηση των μαθησιακών και κοινωνικογνωστικών δυσκολιών, της ανίχνευσης και της έγκαιρης παιδαγωγικής παρέμβασης.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων πάνω στα Θέματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας διοργανώνεται διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που αντιμετωπίζουν καθημερινά θέματα που αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες και σε προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών καθώς και στους ειδικούς (ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.ά.) οι οποίοι εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου. Επίσης, μπορεί να φανεί χρήσιμο στους φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μελλοντικά με τα θέματα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης καθώς και στους γονείς οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τις μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους. Μέσω της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες πέρα από την εισαγωγική θεωρητική τους κατάρτιση στις επιμέρους θεματικές ενότητες τις οποίες πραγματεύεται το σεμινάριο, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους προβληματισμούς τους, να λύσουν τυχόν απορίες τους, αλλά να δώσουν και το έναυσμα για την οργάνωση στο άμεσο μέλλον περισσότερο εξειδικευμένων σεμιναρίων.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο είναι οι ακόλουθες:

Προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης - Σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις, Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία, Υποστήριξη παιδιών με ΔΕΠ-Υ, Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές,  Σύνδρομα που οδηγούν σε πολλαπλές αναπηρίες,  Μαθητές με δυσκολίες όρασης, Εισαγωγή στην Κώφωση, Ενδοσχολική βία, Συμπεριφορές που προβληματίζουν στη σχολική τάξη, Διαταραχές οπτικής αντίληψης και μαθησιακές δυσκολίες, Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός σε ΑμΕΑ, Γνωστικές- μεταγνωστικές δεξιότητες.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει. Η δήλωση συμμετοχής και η εγγραφή θα γίνουν με την προσέλευση των συμμετεχόντων. Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί  στις  24 και 25 Νοεμβρίου 2012 από τις 9.30  μέχρι τις 16.00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ (Πατριάρχου Γρηγορίου και Νεαπόλεως, Αγ. Παρασκευή Αττικής).

Οι  συμμετέχοντες που θα μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μετρό μέχρι τη στάση Νομισματοκοπείο και να κατευθυνθούν στην έξοδο προς Κονδυλάκη.  Στη στάση λεωφορείων που βρίσκεται επί της Μεσογείων μισό τετράγωνο δεξιά προς την Αγία Παρασκευή, μπορούν να επιβιβαστούν στο Β5 ή 407 ή 406. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση 4η Αγ. Παρασκευής η οποία και βρίσκεται 50m από την πύλη του Δημόκριτου. Όσοι μετακινηθούν με δικό τους όχημα μπορούν να μπουν στη διεύθυνση: http://www.demokritos.gr/Contents.aspx?CatId=28 και να δουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν να φτάσουν στο χώρο του Δημόκριτου.

Κατεβάστε το πρόγραμμα του σεμιναρίου εδώ.


Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr


http://www.demokritos.gr/library/downloads/Docs/documents/announcements/ict_seminar_program.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου