Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Διορισμός σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

Πού και ως τι μπορούν να διοριστούν οι ειδικοί παιδαγωγοί;

  1. Διορισμός ως αναπληρωτής ειδικής αγωγής σε ειδικά σχολεία.
  2. Διορισμός ως αναπληρωτής ειδικής αγωγής σε τμήματα ένταξης σε δημοτικό σχολείο.
  3. Διορισμός ως αναπληρωτής ειδικής αγωγής σε θέση παράλληλης στήριξης μέσα στη γενική τάξη.
  4. Διορισμός ως αναπληρωτής ειδικής αγωγής σε κατ' οίκον εκπαίδευση.
  5. Διορισμός ως αναπληρωτής ειδικής αγωγής σε ιδρύματα-νοσοκομεία.
Όλοι όσοι δουλεύουν σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε ως ειδικοί παιδαγωγοί (Π.Ε 71) είναι αναπληρωτές(συμβασιούχοι δημοσίου) χωρίς τη δυνατότητα διορισμού (κατοχύρωσης οργανικής θέσης). Εξαιρούνται οι μετεκπαιδευόμενοι δάσκαλοι στα διδασκαλεία (Π.Ε.70) οι οποίοι έχουν μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή κι έχουν ήδη την οργανική τους θέση.

282 σχόλια:

  1. Μήπως ξέρετε αν οι αναπληρωτές δάσκαλοι ειδικής αγωγής θα διοριστούν ΄φέτος??υπάρχει κάτι από το Υπουργείο? Δε γίνεται να είμαστε τόσα χρόνια αναπληρωτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το Υπουργείο δεν υπάρχει κάτι επίσημο, το μόνο που λένε είναι ότι θέλουν να κάνουν μερικές τροποποιήσεις στο νόμο. Ακούγεται όμως πολύ έντονα ότι θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ειδικών δασκάλων με 30 μηνο... από τη στιγμή που ο νόμος έχει ισχύ από το Σεπτέμβρη...άρα αναμένουμε εξελίξεις το Μάιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπορείτε να αναφέρετε τον αριθμό του κλάδου σας?Οι δομές στην ειδική αγωγή για τη δευτεροβάθμια είναι τα ειδικά γυμνάσια και λύκεια και τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (Εργαστηρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης)όπου συνήθως έχουν εργαστήρια χειροτεχνίας, κηπουρικής. τουριστικών, ξυλουργικής, κεραμικής, πλεκτικής, υδραυλικής, κοπτικής, ραπτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα,
    θα ήθελα να μάθω αν ο κλάδος ειδικου βοηθητικού προσωπικού(εβπ)εχει απορρόφηση.Θέλω να εγγραφώ στα ιεκ για την αντίστοιχη ειδικότητα και θα εκτιμούσα τη γνώμη σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωριζει κανεις ποτε κανουμε αιτηση οι ΠΕ 71 για αναπληρωτες ή αν επιτελους θα διοριστει κανεις με προϋπηρεσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμη αιτήσεις για τους κλάδους Π.Ε 71 και 61 δεν έχουν βγει, αναμένονται λογικά τέλος Ιουνίου. Όσο για διορισμό ο υφυπουργός είχε πει ότι και φέτος τα κενά σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε θα καλυφθούν από αναπληρωτές. Από το υπουργείο οι τελευταίες πληροφορίες είναι ότι θα υπάρξει ΑΣΕΠ δεν υπάρχει ακριβής πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχει μηπως κανενα νεοτερο για τον κλαδο ΠΕ 71;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με τις αιτήσεις για τον κλάδο Π.Ε 71. Αναμένεται η εγκύκλιος αυτές τις μέρες...ακόμη δεν υπάρχει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, ανήκω στον κλάδο ΠΕ1836, έχω πτυχίο, οινολογιας αλλά και τεχνολογίας τροφίμων, επιθυμώ να ασχοληθώ με την ειδική αγωγή αλλά δεν έχω κάνει κάποιο σεμινάριο 400 ωρών, ούτε προϋπηρεσια. Υπάρχει πιθανότητα να μπω εστω και ωρομίσθια?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ:

    Η σημασία του βοηθητικού προσωπικού είναι μεγάλη. Τέτοια άτομα απορροφούνται σε ειδικά σχολεία. Να γνωρίζετε μόνο ότι η ειδική αγωγή θέλει πείσμα και υπομονή και να είστε σίγουρος-η ότι αυτό θέλετε να κάνετε. Δεν είναι κακή ιδέα μπορείτε να το δοκιμάσετε και να δοκιμαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαντάζει λίγο δύσκολο αυτό που αναφέρετε. Για οποιαδήποτε εκπαιδευτική δομή χρειάζεται παιδαγωγική κατάρτιση. Να ασχοληθείτε με την ειδική αγωγή σε Ε.Ε.Ε.Ε.Κ εννοείται; σε κάποιο εργαστήριο; ή ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής;

    Τα σεμινάρια 400 ωρών απαιτούν και παιδαγωγική κατάρτιση αλλά και τριετή προυπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α για τους δασκάλους. Δεν είναι σίγουρο ότι με ένα τέτοιο σεμινάριο θα μπορούν να προσληφθούν άτομα στην ειδική αγωγή. Το υπουργείο φημολογείται ότι θέλει να αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις όσον αφορά τέτοια σεμινάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σας! έχω τελειώσει το Τ.Ε.Ι Βρεφονηπιοκομίας και απο τον Μάρτη παρακολουθώ τα σεμινάρια ειδικής αγωγής στο Κιλκίς. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο κλάδος της ειδικής αγωγής, γι 'αυτό και μετακομίζω στην Λάρισα (απο Ρόδο) , για εύρεση εργασίας. Μήπως γνωρίζετε αν με το συγκεκριμένο χαρτί και ειδικότητα μπορώ να βρώ εργασία κάπου? σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξέρει κανείς πότε επιτέλους θα βγει η εγκύκλιος δασκάλων αναπληρωτών ΣΜΕΑ? Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση? Θέλουμε να πάμε και διακοπές οι άνθρωποι με την ησυχία μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα,
    εχω περασει σε μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης
    και με προβληματίζει το γεγονός ότι αν γίνει διαγωνισμός ασέπ ειδικής αγωγής για δευτεροβάθμια ,οι κάτοχοι μεταπτυχιακού δε θα προτάσσονται έναντι των κατόχων σεμιναρίων-που είναι πάρα πολλοί- αλλά θα παίρνουν μόνο κάποια επιπλέον μόρια αφού θα διαγωνίζονται όλοι για τις ίδιες θέσεις και το γραπτό θα είναι αυτό που θα κρίνει την επιτυχία.Δε φοβάμαι να διαβάσω και να διαγωνιστώ αλλά δεν είναι άδικο μεταπτυχιακό 2 ετών να αποφέρει 1.5 μόριο και σεμινάριο κάποιων μηνών να αποφέρει ίσως 1 μόριο αλλά-κυρίως -χωρίς το πρώτο να εξασφαλίζει σαφή πρόταξη στους πίνακες αναπληρωτών;
    Γνωρίζετε τίποτα επί του θέματος;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η εγκύκλιος αναμένετε...αυτή την εβδομάδα...τίποτε όμως δεν είναι σίγουρο...διακοπές μάλλον θα καθυστερήσουν λίγο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή σαφώς και προηγείται από τα σεμινάρια ειδικής αγωγής. Στο νόμο ειδικής αγωγής το λέει ξεκάθαρα. Στους πίνακες αναπληρωτών αυτό ισχύει..τώρα όσο για το διορισμό τα πράγματα είναι λίγο θολά. Ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν και τι μόρια θα υπάρχουν για τα μεταπτυχιακά και τα σεμινάρια. Όπως και να χει πρέπει να προσέχουμε τι περνάει από τον εκάστοτε νόμο και αναλόγως θα πράξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορείτε να κοιτάξετε λεπτομερώς το νόμο ειδικής αγωγής, εκεί θα βρείτε ποιοι και πώς διορίζονται. Τα σεμινάρια δεν εξασφαλίζουν διορισμό στην ειδική αγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα
    θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται με τουσ πε19?εχω ποσοστο αναπηριας 67% και φετος θα κανω τα χαρτια μου. υπαρχει καμια πιθανοτητα διορισμου η εστω αναπληρωτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΕΙΑ ΣΑΣ..ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΕ61..ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ?ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Π.Τ.ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΔΛΔ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΕΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ???ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ???ΕΧΩ ΠΕΛΑΓΩΣΕΙ Κ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΕΙΑ ΣΑΣ...ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα Ι.Ε.Κ δεν αναγνωρίζονται για το δημόσιο και με ένα τέτοιο πτυχίο μπορείτε να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα. Μπορείτε να κάνετε μεταπτυχιακό πάνω στην ειδική αγωγή ή κάποιο σεμινάριο ειδικής αγωγής. Το καλύτερο θα ήταν ένα μεταπτυχιακό λόγω εγκυρότητας. Βέβαια και τα σεμινάρια είναι αναγνωρισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα σεμινάρια ειδικής αγωγής είναι διάρκειας 400 ωρών τουλάχιστον, συνήθως ανά σαβ/κο από το πρωί ως το απόγευμα για ένα χρόνο. Τέτοια σεμινάρια υπάρχουν από τα πανεπιστήμια και διδάσκεσαι ένότητες σχετικά με την ειδική αγωγή π.χ αυτισμός, νοητική υστέρηση. Παίρνεις βασικές γνώσεις απο τους επιμορφωτές, οι οποίοι είναι σχετικοί με την ειδ.αγωγή.

    Το κόστος των σεμιναρίων ανέρχεται περίπου στα 2000 € εξαρτάται βέβαια από το πανεπιστήμιο. Υπάρχουν και πιο ακριβά δίδακτρα.

    Τέτοια σεμινάρια υπάρχουν σε διάφορες περιοχές όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Φλώρινα, Πάτρα κ.α

    Για την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις όπως πρακτική άσκηση σε Σ.Μ.Ε.Α. και κάποιες εργασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πληροφορίες για σεμινάρια υπάρχουν στο ιντερνετ αλλά διοργανώνει και το πανεπιστήμιο αιγαίου.
    http://www.specialeducation.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=884&mode=thread&order=0&thold=0
    Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
    http://www.specialeducation.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=887&mode=thread&order=0&thold=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα σας,

    Είμαι στην ειδικότητα ΠΕ19 και με ενδιαφέρει να εργαστώ σε σχολείο ειδικής αγωγής. Στον πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων της ειδικότητάς μου, παρατήρησα ότι υπήρχαν άτομα που δεν είχαν μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, αλλά ούτε είχαν παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο ειδικής αγωγής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να δηλώσει για ΣΜΕΑ, και στη συνέχεια ανάλογα με τα προσόντα, προηηούνται απλά στον πίνακα άτομα που έχουν μεταπτυχιακό ή σεμινάριο σε ειδική αγωγή? Οι αιτήσεις πότε γίνονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Ιουλίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

    Για τους υποψηφίους του κλάδου ΠΕ19-Πληροφορικής Πανεπιστημίου απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Η/Υ Τηλ/νιών και Δικτύων ή του Προγράμματος Σπουδών Επιλογής «Επιστήμες και Πολιτισμός» με κατεύθυνση «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Εφαρμογές τους» Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένος ισότιμος ή αντίστοιχος τίτλος σπουδών αντίστοιχων Τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής.

    Οι αιτήσεις έγιναν τον Ιούλιο από 21 έως 29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ! ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΕΔΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ! ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γειά σας και σας ευχαριστούμε για την πολύ καλή σελίδα που έχετε.
    Είμαι γυμναστής ΠΕ 11 και έχω την εξής απορία.
    Είμαι απόφοιτος απο το ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ το 1995 και έχω κατεύθυνση ειδικής αγωγής.
    Έχοντας την κατεύθυνση ειδικής αγωγής (όχι κύρια ειδικότητα) προηγούμαι έναντι των σεμιναρίων ειδικής αγωγής στην κατατάξη των πινάκων διορισμών - αναπληρωτών της ΣΜΕΑΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Αν δεν υπάρχει σεμινάριο στη Ρόδο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τότε δεν προβλέπεται κάποιο μέχρι στιγμής. Το πανεπιστήμιο Αιγαίου έκανε κάποιο σεμινάριο πέρυσι στη Ρόδο αλλά δεν έχετε δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό καθώς έχει περάσι το χρονικό διάστημα.

    ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ: Κανονικά προηγείστε από τους συναδέλφους σας που έχουν σεμινάριο λόγω του πτυχίου σας και της κατεύθυνσης. Μήπως οι συνάδελφοί σας έχουν πτυχίο ΤΕΦΑΑ κατεύθυνση ειδ. αγωγής και το σεμινάριο;; Τότε προηγούνται. Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να διαβάσετε το νόμο 3699/2008 ειδικής αγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα! Είμαι νηπιαγωγός και μόλις πήρα το πτυχίο μου. Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσω μαθήματα νοηματικής και Braille σε αναγνωρισμένα κέντρα. θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να μπω σε ΣΜΕΑ με αυτά τα δύο μόνο. Γιατί δυστυχώς τόσο στα σεμινάρια όσο και στα μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια θέση λόγω της μεγάλης ζήτησης. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στους πίνακες της νοηματικής και του braille μπορείτε να μπείτε, θα το ψάξουμε καλύτερα όμως για τον γενικό πίνακα αναπληρωτών δε γίνεται. Αλλά και πάλι για να στελεχώσετε μονάδες για τυφλά και κωφά άτομα θα είναι λίγο δύσκολο καθώς προηγούνται τα άτομα με πτυχίο στην ειδική αγωγή και αυτά τα προσόντα. περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα σας,
    η ερώτηση μου είναι: τι ακριβώς είναι ο Α και ο Β πίνακας για ΣΜΕΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σας!Ειμαι φοιτητρια στο Φ.Π.Ψ Ιωαννινων και το Φεβρουαριο θα παρω το πτυχιο μου.Θα ηθελα να μου πειτε αν χρειαζεται να εχω παρει το πτυχιο για την εγγραφη μου σε καποιο σεμιναριο ειδικης αγωγης.Ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο πίνακας Α είναι για άτομα με αναπηρία και ο πίνακας Β για εκπαιδευτικούς χωρίς αναπηρία.

    Δε χρειάζεται να έχετε πάρει το πτυχίο πόσο μάλλον αφού θα αποφοιτήσετε σύντομα κιόλας. Αυτό μπορείτε να το ρωτήσετε στη γραμματεία των σεμιναρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σας.
    Είμαι απόφοιτη Τμήματος Μεσογειακών Σπουδων με κατεύθυνση γλωσσολογίας και με μεταπτυχιακό στη νευρογλωσσολογία και ολοκληρώνω το σεμινάριο 400 ωρών.
    Υπάρχει ζήτηση για άτομα ως Ειδικό βοηθητικό προσωπικό κ αν ναι ποιες προϋποθέσεις εισαγωγής πρέπει να τηρούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κ' ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ(ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ) Κ ΜΕΝΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Κ' ΠΟΥ...ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΘ ΥΠΑΡΧΟΘΝ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ? ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μία πρώτη απάντηση στα ερωτήματά σας:

    1) Δεν υπάρχουν ακόμη σεμινάρια που να γίνονται εξ αποστάσεως. Η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική τα σαβ/κα με ελάχιστες απουσίες.
    2) Δε σημαίνει ότι αν κάποιος έχει ένα τέτοιο σεμινάριο θα διοριστεί κιόλας. Με τα σεμινάρια μπαίνετε σε πίνακα αναπληρωτών.
    3) Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπάρχει μεγάλη ζήτηση γι αυτά τα σεμινάρια. Το μεταπτυχιακό είναι ένας τίτλος αμφισβητούμενος, τα σεμινάρια αμφισβητούνται και δε γνωρίζουμε τι τροπή θα πάρουν τα πράγματα αν υπάρξουν πολιτικές αλλαγές.

    Περισσότερες λεπτομέρειες για τα σεμινάρια προσεχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. μία διόρθωση για το παραπανω σχόλιο στο 3) το μεταπτυχιακό δεν είναι ένας τίτλος αμφοσβητούμενος ενώ τα σεμινάρια αμφισβητούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. είμαι απόφοιτη του ΦΠΨ με κατεύθυνση παιδαγωγικής και απόφοιτη λογοθεραπείας ΄θέλω να διοριστώ στο χώρο της ειδικής αγωγής με ποιόν τρόπο μπορώ να τα καταφάρω; με σεμινάριο ή να βρω κάποιο μεταπτυχιακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΕΒΠ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γενικότερα οι προσλήψεις έχουν παγώσει...δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από τους αρμόδιους...περιμένετε μέχρι νεοτέρας...δεν μπορεί κάποιος να πει κάτι με σιγουριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η καλύτερη ίσως λύση έτσι όπως φαίνεται είναι ένα μεταπτυχιακό, το σεμινάριο μέχρι τώρα είναι καλό αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια. Τέτοιες αποφάσεις είναι προσωπικές και η γνώμη του blog τελείως υποκειμενική.

    Ο διορισμός δεν είναι σίγουρος στην ειδική αγωγή. Ήδη υπάρχουν πολλοί και στο χώρο της δευτεροβάθμιας με σεμινάρια. Προτιμότερο θα ήταν κάποιο μεταπτυχιακό.

    Για το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και τα προσόντα που χρειάζονται μπορείτε να τα βρείτε σε κάποια εγκύκλιο που έχει βγει για ένταξη στους πίνακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα ειδικής αγωγής εξ αποστάσεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν υπάρχουν σεμινάρια ειδικής αγωγής εξ αποστάσεως προς το παρόν και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. γεια σας ειμαι φοιτητρια στο παιδαγωγικο τμημα νηπιαγωγων και επειδη ενδιαφερομαι να κανω μαθηματα γραφης braille θελω να ρωτησω τα εξης:
    1.στον Α.Σ.Ε.Π μοριοδοτουμαι λογω της πιστοποιησης?
    2. με την αποκτηση της πιστοποιησης μπορω να διδαξω?
    3. σε τι παραπανω με βοηθαει περα απο τις γνωσεις που θα αποκτησω?
    4. εχει σχεση με την προσχολικη εκπαιδευση ή αναφερεται μονο στην δευτεροβαθμια?

    Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η γραφή braille είναι το σύστημα γραφής των τυφλών, δεν απευθύνεται σε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια. Εσείς θα μάθετε το σύστημα braille και θα μπορείτε μνα διδάξετε γραφή και ανάγνωση σε ένα τυφλό μαθητή στο νηπιαγωγείο.
    Η πιστοποίηση σας δίνει το δικαίωμα να μάθετε στο παιδί ανάγνωση και γραφή. Όσο για τη μοριοδότηση δεν είμαστε σίγουροι αλλά πολύ πιθανόν να μην ισχύει. Θα είναι ένα επιπλέον προσόν που θα έχετε που κάποια στιγμή πολύ πιθανό να σας φανεί χρήσιμο στο νηπιαγωγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Είμαι απόφοιτος ΦΠΨ και κάνω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Έχω ήδη παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής και περσι δούλευα ως ωρομίσθια σε τμήμα ένταξης. Η απορία μου είναι αν υπάρχει δυνατότητα στη Β/θμια να διοριστείς στην ειδική αγωγη; Πόσα μόρια χρειάζονται για να γίνει αυτό και πόσα άτομα διορίζονται κάθε χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είμαι Χημικός με μεταπτυχιακό στην πληροφορική. Σκέφτομαι να παρακολουθήσω το ετήσιο σεμινάριο ειδικής αγωγής. Υπάρχει η δυνατότητα στη Β/θμια να διοριστείς στην ειδική αγωγη; Έχω πιθανότητες ή έχω αργήσει γιατί ακούω πολλούς πια ότι κάνουν το εν λόγω σεμινάριο. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Είμαι τελειόφοιτος φοιτητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαιδευσης και σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή. Θα μπορώ να μπώ στη λίστα των δασκάλων Ειδικής Αγωγής;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ: Μπορείτε να μπείτε στον πίνακα δασκάλων ειδικής αγωγής. Απαγορεύεται να είστε εγγεγραμμένος και στον πίνακα γενικής και ειδικής αγωγής μαζί, ή στο έναν ή στον άλλο.

    ΦΠΨ: Η προυπηρεσία μετράει το ίδιο είτε σε τμήμα ένταξης είτε κανονικά στην τάξη. Μπορείτε να διοριστείτε μέσω ασεπ, ήμε τα μόρια της ωρομίσθιας να μπείτε στον πίνακα των αναπληρωτων. Καλό θα ήταν να απευθυνθείται και στις δευτεροβάθμιες διευθύνσεις.

    ΧΗΜΙΚΟΣ: Τα σεμινάρια έχουν προβληματίσει πολύ καθώς τα έχουν παρακολουθήσει πολλοί και αν το κάνατε μπορεί και να μένατε απέξω. Με το σεμινάριο δε σημαίνει ότι θα διοριστείτε. Σας δίνετε η πιθανότητα να σας πάρουν ως αναπληρωτή και μετά ο διορισμός. Το μεταπτυχιακό πάνω στην ειδική αγωγή είναι καλύτερο από ένα σεμινάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. θα ήθελά να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να γίνει διαγωνισμός ασεπ για ΣΜΕΑ και δικαίωμα συμμετοχής να έχουν μόνο όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή σεμινάριο ειδικής αγωγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. και παρακολουθώ σεμινάριο ειδικής αγωγής υπάρχει περίπτωση να μπώ σαν αναπληρώτρια στην ειδική αγωγή στην Μυτιλήνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. γνωριζει κάποιος για το αν θα πραγματοποιηθεί β' φάση για τους πε71????και αν ναι,το πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΟΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 400 ΩΡΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΠΕ11 ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ BRAILLE KAI NOHMATIKH.ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΤΑΤΤΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ???ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΧΑΜΗΛΑ??ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΕΓΩ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ?ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ???ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ¨ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ¨ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΜΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. τα μορια απο προυπηρεσια ειδικης αγωγης προστιθενται και στα αλλα μορια γενικης αγωγης και μπαινουν κανονικα και στους πινακες αναπληρωτων και διορισμου εκτος απο τον πινακα ΣΜΕΑ?Μπορει καποιος δηλαδη αν εχει προυπηρεσια και μετα να αποκτησει και προυπηρεισα και σε ειδκη αγωγη να αυξησει τα μορια του και διοριστει οχι απαραιτητα σε ειδικη αγωγη αλαλ και σε κανονικο σχολειο μεσω τοων ενιαιων πινακων αναπληρωτων κα διορισμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 1. Τα σεμιναρια ειδικης αγωγης δινουν μορια- μοριοδοτουν το ειδικο εκπαιδευτικο προσωπικο π.χ. εργοθεραπευτες, λογοθεραπευτες?
    2. επισης αν ενας εχει τελειωσει παιδαγωγικο δημοτικης εκπαιδευσης με τα σεμιναρια ειδικης αγωγης μπορει να μπει στους πινακες ειδικης αγωγης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ειμαι αποφοιτος φιλολογιας. παρακολουθω φετος ενα σεμιναριο ειδικης αγωγης. διαθετω καποια μορια ως ωρομισθιος σε κανονικα σχολεια.Αυτα τα μόρια μεταφερονται και στους πινακες για ΣΜΕΑ ( αφου το αντίθετο ισχυει); Μας ενημερωσαν απο το φορεα του σεμιναριου οτι για εγγραφη στον πινακα της ειδικης αγωγης υπολογιζονται και τα μορια επιτυχιας στον ΑΣΕΠ.Ισχυει αυτο?
    και μιας υπαρχει πληθωρα τετοιων αποφοιτων με ποιο κριτηριο κατατασσονται στο σχετικο πινακα; (μας ειπαν οτι ειναι η χρονολογια εξειδικευσης στην ειδικη αγωγη). Και τελος καποιος που εγγραφεται περα απο το γενικο σεμιναριο της ειδικης αγωγης και σε αντιστοιχο για braile και νοηματικης προτασσεται στον πινακα ή οχι; Γιατι και για τα τρια μαζι οπως μας συμβουλευουν να παρακολουθησουμε το ποσο ειναι κατι παραπανω απο απαγορευτικο. Αληθεια εχετε καποια πληροφορηση για την απορροφητικοτητα των φιλολογων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. γεια σας ειμαι αποφοιτος φυσικης ΠΕ04 και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τα σεμινάρια ειδικής αγωγης βοηθούν να διοριστεις ως αναπληρωτής σε άτομα της ειδικοτητας μας ή αυτά βοηθούν αποκλειστικά δασκαλους και αποφοιτους ορισμενων ειδικοτητων ΤΕΙ;
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. καλημερα ανηκω στον κλαδο πε18.41 δραματικησ τεχνης( δεν ειμαι θεατρολογος) και ειμαι κατοχοσ και παιδαγωγικησ και διδακτικησ επαρκειας (ασπαιτε) εχω δικαιωμα να παρακολουθησω η να κανω αιτηση για το μεταπτυχιακο ειδικησ αγωγησ? το πτυχιο μου ειναι ισοτιμο με τει απο το ιτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. h eidikh agwgh einai pia fantasma...exei ena mhna na apanthsei sto blog...???!!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ:
    Λόγω τεχνικών προβλημάτων με τη σύνδεση internet που καθιστούσαν και καθιστούν ακόμη και τώρα δύσκολη την άμεση απάντηση σε όλα τα ερωτήματα των αναγνωστών ζητάμε συγγνώμη. Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και παρακαλούμε όποιος γνωρίζει να απαντά για να διευκολυνθούμε όλοι.

    Μας ενημέρωσαν ότι για 15 μέρες θα υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:
    Όσοι επιθυμείτε να κάνετε σεμινάριο ειδικής αγωγής σας συμβουλεύουμε να περιμένετε μέχρι να πάρει θέση η Υπουργός Παιδείας για αυτά.

    Για τα μεταπτυχιακά καλό θα ήταν να ρωτήσετε στο εκάστοτε πανεπιστήμιο που ενδιαφέρεστε για να ενημερωθείτε επαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Γεια σας. Ειμαι απόφοιτος του τμηματος Ψυχολογιας (ΠΕ23) με μεταπτυχιακο στην Ψυχολογια και ηθελα να ρωτησω σε τι θα με βοηθουσε ενα σεμιναριο ειδικης αγωγης 400 ωρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γεια σας. Μπορείτε να με ενημερώσετε άν προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ειδικής αγωγής οι πληροφορικοί (ΠΕ19) που έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο ειδικής αγωγής και γνώσεις νοηματικής & braille;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. γεαι σε ολους!!!γνωριζετε αν για τον κλαδο πε05 γαλλικης εχουμε πιθανοτητες να δουλεψουμε ως αναπληρωτες στην ειδικη?στον οινακα ειδα εξι ατομα περιπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. kalhmera!eimai gumnastria me EIDIKOTHTA eidikh agwgh.tha ithela na ekfrasw thn aganakthsh mou kai thn adithesh mou sto neo nomo pou dinei to dikaiwma stous ptuxiouxous tou tefaa me ena aplo seminario 400 wrwn na bainoun ston pinaka twn smea.einai polu adiko gia emas tous gumnastes me thn eidikothta oi opoioi hmastan upoxrewmenoi sth sxolh na epileksoume 3 mathimata epiloghs pou eixan sxesh me thn eidikh agwgh kathws epishs na grapsoume sxedon arista sto mathima tou kormou eidikh agwgh.o kathe asxetos pou den exei idea gia atoma me anaphria apla exei xrhmata na plirwsei to seminario erxetai na sinagwnistei emas pou kiriolektika ftisame aima na petuxoume sthn kiria eidikothta.euxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Γεια σας δουλεύω ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε ΕΕΕΕΚ!! θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε αν κατι θ'αλλαξει γιατι με το υπαρχων συστημα που διοριζουν 20 άτομα ανα 4 χρόνια δεν πρόκειται ποτέ να διοριστούμε!Θα γινουμε επιτελους κι'εμεις σαν τους καθηγητες 24μηνες η 30μηνες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..ΔΙΝΩ ΦΕΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΥΤΟΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Οι πληροφορικοί μπορούν να προσλαμβάνονται σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ο νόμος έχει ψηφιστεί πέρυσι τον Οκτώβριο και προβλέπεται διορισμός μέσω ΑΣΕΠ. Απλά κάποια σημεία του νόμου δεν εφαρμόζονται και φυσικά ούτε το ΑΣΕΠ για το μόνιμο διορισμό.
    Όλοι περιμένουν να γίνουν διορισμοί αλλά μέχρι στιγμής κανένα νεότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δε γνωρίζουμε κάτι για το βοηθητικό προσωπικό. Αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να διευθετηθεί και να αρχίσουν άμεσα διορισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. είμαι απόφοιτη Θεολογιας και παρακολουθώ σεμινάριο ειδικήσ αγωγής πιστεύετε πως υπάρχει πιθανότητα αποκατάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. καλησπερα...θα δωσω εξετασεις για το μεταπτυχιακο στο τμημα Εκπαιδευτικης και Κοινωνικης Πολιτικης στο Παμακ. Μπορει καποιος να μου πει σε ποια απο τα βιβλια της βιβλιογραφιας να εστιασω? η αν προτεινει καποια απο αυτα. αναφερομαι στην ειδικη αγωγη...Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε καθώς οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας είναι ρευστές. Το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάτι για τα σεμινάρια δεν έχει πάρει θέση για το ποια γραμή θα ακολουθήσει. Αν λάβουμε υπόψη όμως και τις τελευταίες εξελίξεις για το διορισμό αναπληρωτών και ωρομισθίων μεσω ΑΣΕΠ, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κάτι τέτοιο δε μπορούμε να το πούμε καλό θα ήταν να ρωτήσετε άτομα που το έχουν παρακολουθήσει. Δε γνωρίζουμε τέτοιες πληροφορίες. Όποιος από τους αναγνώστες μας γνωρίζει παρακαλούμε να απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. εμείς οι παιδαγωγοί ειδικής αγωγής νηπιαγωγοί επηρεαζόμαστε απο τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση?θα σταματήσουν οι προσλήψεις λόγω των τελευταίων εξελίξεων , υπάρχουν κενά για να καλύφθουν στην πρωτοβάθμια ή αδίκως περιμένουμε?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Θα ήθελα να πω μόνο το εξής ότι τετοιό πάγωμα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ούτε στις εκλογές με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις εκτός κι αν έχουν καλυφθεί τα κενά στην ειδική αγωγή ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπερα!Προσπαθω εδω και καιρο να ενημερωθω για τα μεταπτυχιακα και τα σεμιναρια ειδικης αγωγης και η αληθεια ειναι οτι επικρατει ενα χαος,ειδικα οσο αφορα τα σεμιναρια...Ειναι παρα πολλα και δε ξερω σε τι διαφερουν και αν υπερισχυουν καποια.Ειναι καποια καλυτερα και καποια χειροτερα? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλησπέρα! Είμαι κοινωνιολόγος, με πτυχίο ημεδαπής αναγνωρισμένο από ΔΙΚΑΤΣΑ. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο μεταπτυχιακό. Φέτος ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα Ε.Ν.Γ. στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος. Ο κύκλος σπουδών είναι 4 χρόνια. Ήθελα να ρωτήσω εάν η βεβαίωση που ευελπιστώ να πάρω αναγνωρίζεται από το Δημόσιο και εάν θα μπορούσα μελλοντικά να εργασθώ σε Σχολείο Ειδικής Αγωγής. Θ αμπορώ να μπω στον πίνακα Β ΤΗς Β'θμιας Εκπαίδευσης για ΣΜΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. η βεβαίωση αναγνωρίζεται απο την ομοσπονδία. τα τυπκά προσόντα υπάρχουν στο νόμο 3699/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. προσωπική άποψη τα σεμινάρια δεν αξίζουν και πλέον η κ.διαμαντοπούλου μπορεί να τα προσμετρά μόνο για διορισμό. Καλύτερο ένα μεταπτυχιακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Είμαι φιλόλογος και παρακολουθώ το σεμινάριο ειδικής αγωγής 410 ωρών. Την επόμενη χρονιά κατατάσσομαι στον πίνακα αναπληρωτών; Ποιός κύκλος νοηματικής γλώσσας απαιτείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ακόμη δε γνωρίζουμε ποια θα είναι τα τυπικά προσόντα της εγκυκλίου για τον πίνακα αναπληρωτών..γιατί τα σεμινάρια έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και δε γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει το υπουργείο παιδείας.

    Όσο για την Ε.Ν.Γ οι κύκλοι είναι 4, κάθε κύκλος προσμετράται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. "Γεια σας.
    Είμαι απόφοιτη Τμήματος Μεσογειακών Σπουδων με κατεύθυνση γλωσσολογίας και με μεταπτυχιακό στη νευρογλωσσολογία και ολοκληρώνω το σεμινάριο 400 ωρών.
    Υπάρχει ζήτηση για άτομα ως Ειδικό βοηθητικό προσωπικό κ αν ναι ποιες προϋποθέσεις εισαγωγής πρέπει να τηρούν;

    07 Σεπτεμβρίου 2009 1:33 μ.μ."

    Με ενδιαφερει παρα πολυ ο τομεας της νευρογλωσσολογιας και προσπαθω καιρο να βρω ενα καλο μεταπτυχιακο.... εχω βρει καποια αλλα δε μπορω να αποφασισω...
    θα μπορουσες να μου πεις ποιο παρακολουθησες κ αν εισαι ευχαριστημενη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. γεια σας. ειμαι πτυχιουχος του τμηματος Φ.Π.Ψ κατευθυνση ψυχολογία αλλαδυστυχως Πε02...ακουω συνεχως τον τελευταιο καιρο για καταργηση των σεμιναριων <400> ωρών.Έχω ήδη ξεκινήσει να παρακολουθώ ένα τέτοιο σεμιναάριο και μαθήματα braille. H αλήθεια είναι πως με ενδιαφέρει η ειδική αγωγή, αλλά σαν γνώσεις το συγκεκριμένο σεμινάριο δεν μου πρεσφέρει κάτι περισσότερο από τη σχολή που τελείωσα.
    Θα μπορούσες να μου πεις εαν γνωρίζεις τι γίνεται με αυτά τα σεμινάρια και τί ελπίδες έχουμε εμείς οι φιλόλογοι;;
    Αν έχουμε ελπίδες έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα του 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Τα σεμινάρια ειδικής αγωγής 400 ωρών καταργούνται! σύμφωνα με τις εξαγγελίες της υφυπουργού παιδείας (www.alfavita.gr/ank_b/ank16_12_9_0602.php)

    Μόλις (12 Δεκέμβρη) ξεκίνησε το σεμινάριο του πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρέπει να καταβάλλω 2000 ευρώ μέχρι 8 Ιανουαρίου. Τι να κάνω; Να το παρατήσω;

    Τι γίνεται με όσους είναι μόνιμοι και είχαν παρακολουθήσει τα σεμινάρια και με αυτά συμπλήρωναν κάποιες ώρες διδάσκοντας στα τμήματα ένταξης; Δεν θα μπορούν να διδάσκουν πλέον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Τα σεμινάρια μπήκαν στο στόχαστρο και οι εξελίξεις αναμένονται...ήδη η ΔΟΕ ζητά την κατάργησή τους...

    Περιμένουμε τις προτάσεις της υπουργού όχι μόνο για το θέμα των σεμιναρίων αλλά και για το θέμα της ειδικής αγωγής γενικότερα...

    Κάντε ένα τηλέφωνο στους υπεύθυνους των σεμιναρίων για να δείτε τι θα απαντήσουν...παρολ' αυτά περιμένετε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου..αλλά τηλεφωνείστε..σίγουρα θα τηλεφωνήσουν και άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. καλησπερα σε ολους.
    θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι προτιμοτερο για εναν φιλολογο να κανει,ωστε να ανεβει θεσεις στον καταλογο των αναπληρωτων τησ ειδικης αγωγης.μοριοδοτειται η νοηματικη η η γραφη τυφλων?παρακολουθω ηδη σεμιναριο 400 ωρων,αλλα δεν ειναι ευκολο ενα μεταπτυχιακο.εχετε καποιεσ προτασεισ για πανεπιστημια στο εξωτερικο΄?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Δε μοριοδοτείται η νοηματική γλώσσα και η γραφή braille. Όσο για τα μεταπτυχιακά στο εξωτερικό μπρείτε να βρείτε στην Αγγλία, Γερμανία κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. καλησπερα κ καλη χρονια σε ολους.
    ειμαι φιλολογος κ εχω ξεκινησει κ εγω το σεμιναριο 430 ωρων,ξεκιναω κ νοηματικη τωρα.υπαρχει καποια ελπιδα για ωρομισθια η αναπληρωτρια?βγηκε η αποφαση για τα σεμιναρια εν τελει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Πολύ φοβόμαστε ότι τα σεμινάρια θα καταργηθούν αλλά αυτό είναι υποκειμενική άποψη.

    Το υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Γεια σας γνωριζω braille και εχω αρχισει μαθηματα νοηματικης γλωσσας. Επισης εχω αδερφο με ειδικες αναγκες του οποιου εχω την δικαστικη συμπαρασταση. Δικαιουμε να διοριστω σε ΣΜΕΑ? Εχω επιπλεον μορια ? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Γεια σας είμαι απόφοιτη ΠΕ05 Γαλλικης και έχω τελειώσει το σεμινάριο 400 ωρών στην ειδική αγωγή. Είδα ότι στην ειδικότητά μου έχω καλέσει 9 αναπληρωτές με το συγκεκριμένο σεμινάριο. Γνωρίζετε αν υπάρχουν πιθανότητες να προσληφθούν άτομα στην ειδικότητά μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Γεια σας.Ειμαι Κοινωνικη Λειτουργος και σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη στην Αγγλια.Ηθελα να ρωτησω πως ακριβως θα με βοηθησει η κατοχη ενος τετοιου μεταπτυχιακου.Εχω δικαιωμα να διοριστω καπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Μπορείτε να διοριστείτε στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ (κέντρα διαφοροδιάγνωσης, διάγνωσης και υποστήριξης) παλιά ΚΔΑΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Για τους ΠΕ05 αφού προσέλαβαν κάποια άτομα μπορεί να προσλάβουν κ άλλα άτομα αλλά αυτό εξαρτάται από τα κενά που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Πότε επιτέλους θα καταργηθούν τα σεμινάρια; Η ειδική αγωγή δεν είναι σκαλοπάτι για την πρόσβαση στη γενική αγωγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. γεια σας!
    εχω τελειωσει κοινωνιολογια
    μπορω να εργαστω σαν ειδικος παιδαγωγος?
    τι πρεπει να κανω για να μπορω και που?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ειμαι ΠΕ10, με ενα μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη μπορω να αποκτησω παιδαγωγικη καταρτηση και να εργαστω σε σχολεια ειδικης αγωγης?
    υπαρχουν πιθανοτητες διορισμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αγαπητοί συνάδελφοι, γίνεται μια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πυρήνα-συλλόγου για τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή.
    Με δεδομένο το κενό εκπροσώπησης και τις σαρωτικές εξαγγελίες του υπουργείου, είναι επιτακτική ανάγκη να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι για να μην μετατραπεί ο χώρος της ειδικής αγωγής σε πεδίο πειραμάτων.
    Το εγχείρημα είναι δύσκολο και ο χρόνος πιέζει!
    Ας ξεκινήσουμε το διάλογο για μια συνάντηση προβληματισμού και διατύπωσης στόχων.
    kokkinosgiorgos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΕΧΩ ΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΙΕΚ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ.ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΤΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΠΤΥΧΕΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Η' ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΕΠΑΛ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Τα πτυχία από τα δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τον ιδιωτικό τομέα. Τα σεμινάρια υπάρχουν όμως δεν ξέρουμε ακριβώς αν καταργηθούν και τι θα αποφασίσει το υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. gnwrizetai an exei anakoinwthei epitelous kati gia ta seminaria;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Καμία ενημέρωση για τη μετέπειτα πορεία των σεμιναρίων 400 ωρών ειδικής αγωγής...αυτό που γνωρίζουμε είναι μία δήλωση της υφυπουργού παιδείας που ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν...αλλά αυτό ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί...προς το παρόν τα σεμινάρια ισχύουν, αυτό βέβαια μέχρι να αλλάξει ο νόμος ειδικής αγωγής ή να τροποποιηθεί...την αλλαγή τη θεωρούμε βέβαιη σύμφωνα με όλα όσα γίνονται στο χώρο της παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους αναγνώστες και επισκέπτες του blog γιατί δεν απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις...θα προσπαθήσουμε να απαντάμε σε όλους...ευχαριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Με πτυχίο ΔΕ Βρεφονηπιοκόμων,νοηματική και σεμινάριο ειδικής αγωγής μπορώ να εργαστώ ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό(ΕΒΠ); Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Καλησπέρα σας.

    Έχω τελειώσει ΤΕΙ κοινωνικής εργασίας(με άδεια ασκήσεως επαγγέλμαΤΟς), είμαι διερμηνέας Ε.Ν.Γ. και έχω και το σεμινάριο 400 ωρών. Τέλος έχω εργασιακή εμπειρία με ΑμεΑ αλλά σε εκπαιδευτική διερμηνεία (σύμβαση έργου σε Δήμο). Μπορείτε να με ενημερώσετε αν με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα, θα είχα πιθανότητες για τα ΣΜΕΑ(ως αναπληρωτης ή ωρομίσθιος)??

    Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ WISC 3. ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΑΜΕΣΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Γεια σας !
    Ειμαι αποφοιτος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΕ και ενδιαφέρομαι για να τις θέσεις των αναπληρωτών σε ΣΜΕΑ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ.
    α) οι αιτήσεισ γινονται των ιουνιο?
    β) δεν εχΩ μεταπτυχιακο οθτε εμπειρια στα ΑΜΕΑ αλλα οθτε και ειμαι γνωστης της νοηματικής και της γραφής Braille.υπαρχει καμια πιθανότητα να με παρουν ως αναπληρώτρια? πλολαβαίνω να κάνω κατι εως την υποβιλή των αιτήσεων ωστε να αυξηθουν οι πιθανότητεσ για να με πάρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. 23-2-2010
    σε εμας το συλλογο αποφοιτων παδαγωγικου τμηματος ειδικης αγωγης - Βολος, Νωρίτερα είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με σύμβουλο της Χριστοφιλοπούλου.

    Η κατάσταση έχει ως εξής:

    Δε γνωρίζουν ακόμη, αν θα γίνει ΑΣΕΠ του χρόνου (όπως μας είχαν πει).

    Δε θα συμπεριληφθούμε στη "μεταβατική περίοδο", που θα ισχύσει για τους άλλους.

    Δε θα υπάρξει 30μηνο για μας.

    Επίσης, η υφυπουργός δεν έχει χρόνο για να μας συναντήσει.

    θα προτινα λοιπον,,,οι κατοχοι ΠΤΕΑ να ασχοληθουν με αλλα πραγματα,,η ειδικη αγωγη στην ελλαδα ειναι ειδος πολυτελειας,,
    59 μηνες προυπηρεσια εχω,,σε ΣΜΕΑ,,,αισχος,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Οι αιτήσεις για ΣΜΕΑΕ γίνονται το μήνα Ιούλιο (τα προηγούμενα χρόνια).

    Οι κοινωνικοί λειτουργοί Π.Ε 30 μπορούν να δουλέψουν σε ειδικά σχολεία και ΚΕΔΔΥ ως εκπαιδευτικό προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Για τον αναγνώστη ΤΕΙ κοινωνικής εργασίας:
    Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πιθανότητα διορισμού ως αναπληρωτή-ωρομίσθιο σε ΣΜΕΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Δωστε πληροφοριες για ειδικο βοηθητικο προσωπικο (ΕΒΠ). Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Τι πληροφορίες θέλετε για το ΕΒΠ; Κάτι συγκεκριμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. ti ginetai re paidia???
    ti pragmata einai auta?? egw akoma spoudazw eidikh agwgh kai ekneurizomai me thn olh katastash...ma einai dunaton na mhn exoume diorismo???pou pame?? kai nomizw pws exoume analabei ws xwra tous paraolumpiakous agwnes, dior8wste me an kanw la8os,eirwnia den einai? afou,den exoume exasfalisei, oute kan, thn ekpaideush twn amea, pou 8ewreitai autonohto se kapoies alles xwres!!!!ti na pw...ofeiloume toulaxiston stous eautous mas na kanoume kati....oloi mazi isws kataferoume kati!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Δηλαδή μας κοροιδέψανε πάλι?
    Είχε ακουστεί πολύ έντονα πως θα βγει ΑΣΕΠ τον Νοέμβριο του 2010!!!Απαντήστε μου και ενημερώστε με σχετικά σας παρακαλώ πολύ... Χρειάζομαι, όπως όλοι βέβαια, κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Οι παραολυμπιακοί αγώνες διοργανώνονται κάθε 4 χρόνια μαζί με τους ολυμπιακούς αγώνες που διοργανώνει η εκάστοτε χώρα. ΟΙ παραολυμπιακοί αγώνες αρχίζουν δύο εβδομάδες μετά τη λήξη των ολυμπιακών αγώνων. Συνεπώς, οι παραολυμπιακοί αγώνες διοργανώθηκαν μαζί με τους ολυμπιακούς αγώνες από την Ελλάδα-Αθήνα το 2004.

    Οι φοιτητές ειδικής αγωγής μπορούν να ενημερώσουν και τους αναγνώστες μας για το τι γίνεται στο πανεπιστήμιο και για το τι μπορεί να έχουν ακούσει από αρμόδιους καθηγητές. Θα ήταν καλό να υπάρξει μία ενημέρωση για το τι λένε οι εκεί καθηγητές μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εδώ και 8 χρόνια. Περιμένουμε νεότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ξεκάθαρες απαντήσεις δυστυχώς δε μπορούμε να δώσουμε διότι δε γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται με το θέμα της ειδικής αγωγής. Κανείς δε ξέρει ποια μπορεί να είναι τα σχέδια του υπουργείου (αν υπάρχουν). Ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ φημολογείται αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο αν ε βγει η προκύρηξη. Επίσης, δεν είναι βέβαιο ότι με τον ΑΣΕΠ θα λυθεί το πρόβλημα καθώς ακόμη δε γνωρίζουμε τον αριθμό των οργανικών κενών...οπότε η προκύρηξη σίγουρα θα δίνει λιγότερες οργανικές θέσεις από αυτές που πραγματικά υπάρχουν...οι λόγοι είναι προφανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αν προλάβουν να μετρήσουν και να βγάλουν τις οργανικές θέσεις..μπράβο...αν προλάβουν να επεξεργαστούν και να βγάλουν για πρώτη φορά θέματα για ειδική αγωγή...επίσης μπράβο...το ερώτημα είναι έχουν τη διάθεση να το κάνουν ή υπάρχουν άλλα συμφέροντα που κωλύουν το θέμα της ειδικής αγωγής;; Ποια μπορεί να είναι η Ελλάδα του 2010 όταν ο βασικός κορμός (η εκπαίδευση) χωλαίνει;

    Παρακαλούμε όσοι έχετε διαμαρτυρίες-απόψεις να τις αποστέλλετε για να υπάρχει ελευθερία απόψεων. Θα αναρτώνται και επώνυμε αλλά και ανώνυμες απόψεις-επιστολές-διαμαρτυρίες όπως επιθυμεί ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. συγκεκριμενα ποιος μπορει να εργαστει ως ΕΒΠ,κρητιρια επιλογης.Καποιος με πτυχιο β.Βρεφονηπιοκομων μπορει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. παρακαλω θα δώσετε την απάντηση που εκκρεμεί σχετικά με το wisc 3? πού θα πρέπει να απευθυνθεί κανείς για τα εκπαιδευτεί? ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. spoudazw eidikh agwgh kai oi ka8hghtes mas den mas dinoun kai polles elpides gia diorismo...lene oti prospa8oune gia to kalutero mas alla.......panta kati ginetai kai den vlepoume fws!!!den xerw otan mas milane sunexeia feugw me mia apogohteush!!!!
    lene pws an sunexisoun ta pragmata opws exoun se liga xronia 8a didaskoun eidikh agwgh asxetoi kai den 8a mas xreiazontai....
    oi genikoi daskaloi sunexizoun na diorizontai me 5eth prouphresia sthn eidikh agwgh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Για το WISC 3: το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ έχει κάνει σεμινάριο wisc, μετά μπορείτε να απευθυνθείτε σε διάφορα εργαστήρια ακόμη μπορείτε να απευθυνθείτε και στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών για να ρωτήσετε αν προσφέρονται σεμινάρια εκεί. Το κόστος συνήθως είναι υψηλό περίπου πάνω από 400€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Π60 με μεταπτυχιακό στη δυσλεξία, μπορεί να μπει σε πίνακα αναπληρωτών για την Ειδική Αγωγή? αν ναι, πότε περίπου δημοσιεύονται οι προκηρύξεις? δεν γνωρίζω πως έχει η διαδικασία κ θα εκτιμούσα όποια βοήθεια γιατί στα γραφεία της πρωτοβάθμιας δεν βρίσκει κανείς άκρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. ναι μπορείτε για θέσεις νηπιαγωγών στην ειδική αγωγή. Αιτήσεις το καλοκαίρι συνήθως αρχές Ιουλίου για φέτος δε γνωρίζουμε πότε θα βγει η εγκύκλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. και για το WISC III που ρώτησε κάποιος, γίνεται και στο Πολύτεχνο, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα τους, το κόστος είναι 300€ αν θυμάμαι καλά. Το Πολύτεχνο βρίσκεται απέναντι από το ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!! ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ Φ.Π.Ψ. ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΛΠ. ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ:Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΙΣΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ(Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ), Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΤΑΞΗ, Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ(ΤΥΧΗ Η΄ΕΠΙΛΟΓΗ), Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΟΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ 1ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ.. ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. ΓΕΙΑ ΣΑΣ!! ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ Φ.Π.Ψ. ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΛΠ. ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ:Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΙΣΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ(Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ), Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΤΑΞΗ, Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ(ΤΥΧΗ Η΄ΕΠΙΛΟΓΗ), Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΟΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ 1ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ.. ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. (για την απόφοιτο του ΦΠΨ)

    το ΦΠΨ δυστυχώς απο μόνο του δεν σε κατοχυρώνει για τίποτε στον επαγγελματικό τομέα (βλ. ΑΣΕΠ ή ακόμα καλύτερα οτι δεν δίνεται-δικαίως-άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως ψυχολογος σε όσους ακολούθησαν Ψ κατεύθυνση). χρειάζεσαι εξειδίκευση σε κάτι, όχι μόνο σεμινάρια. πχ ένα μεταπτυχιακό στη ειδική αγωγή αν σε ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. γνωρίζει κανείς αν υπάρχει μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής εξ αποστάσεως..
    άκουστηκε πως μετά το πάσχα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τα σεμινάρια ειδικής αγωγής..πότε περίπου αναμένεται να γίνει αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Γειά σας!Πολύ βοηθητικό το site σας.Μία ερώτηση:
    Οι ψυχολόγοι που έχουν κάνει σεμινάριο 400ωρών, έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν ως παιδαγωγοί σε ΣΜΕΑ ή μόνο στον τομέα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Καλησπέρα σας!
    Η εθελοντική εργασία σε συλλόγους ατόμων με αυτισμό κτλ., μπορεί να μετρήσει στο δημόσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Οι ψυχολόγοι με σεμινάριο δε μπορούν να δουλέψουν σε θέσεις παιδαγωγών.

    Ο εθελοντισμός γενικότερα δε μετράει στο δημόσιο...ούτε μπορεί να προσμετρηθεί ως προυπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Γειά σας! Είμαι νηπιαγωγός και τώρα άρχισα να μαθαίνω την γραφή Braille, το σεμινάριο θα κρατήσει 2,5 μήνες και η βεβαίωση που θα πάρω θα είναι πιστοποιημένη. Ήθελα να μάθω αν έχω την δυνατότητα να μπω στους πίνακες ειδικής αγωγής? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Δεν μπορείτε να μπείτε στους πίνακες, οι εκπαιδευτικοί Π.Ε61 και Π.Ε 60.50 έχουν το δικαίωμα για τους πίνακες ΣΜΕΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Γνωρίζει κάποιος τι είναι προτιμότερο να κάνω ως απόφοιτη κοινωνικής εργασίας?ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή ή ασπαιτε για διορισμό σε εικό σχολείο.είμαι στον κλάδο ΠΕ30, δεν ξλερω τι να κάνω για να προχωρήσω επαγγελματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. γνωρίζει κανεις να πει, αν οι Λογοθεραπευτες, ΠΕ21, πρέπει να δώσουν ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών για να έχουν ελπιδες να διοριστουν κάποτε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 400 ΩΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕ70 ΚΑΙ ΠΕ60;ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ ΠΕ02;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ τΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 400 ΩΡΩΝ,ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ BRAILLE,ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤ ΜΟΥ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ΄? ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς...οι λόγοι είναι ευνόητοι..ήδη γίνεται αναβρασμός στο υπουργείο λόγω διάφορων σκανδάλων, αντιδράσεων, και πανελληνίων...ήδη η υπουργός έχει δηλώσει ότι θα κόψει τις πιστώσεις στο 70% οπότε κανείς δε μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων πόσες θέσεις θα δώσει σε φιλολόγους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Καλησπερα...ειμαι αποφοιτη του τμηματος ΦΠΨ (καατευθυνση Ψ) και εχω δουλεψει εθελοντικα σχεδον 2 χρονια σε κεντρο ημερας...
    εχω δικαιωμα συμμετοχης σε προκηρυξεις για θεσεις προσωπικου ειδικης αγωγης?
    ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να αποκτησω περισοτερα προσοντα στον χωρο της ειδικης αγωγης?
    ευχαριστω παρα πολυ και συγχαρητηρια για την σελιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Γεια σας!ειμαι αποφοιτη οικονομικου. με ενδιαφερει η ειδικη αγωγη κυριως γιατι στον κλαδο μου(ΠΕ09)η επαγγελματικη αποκατασταση ειναι πολυ δυσκολη εως απιθανη!ενα μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη θα μου προσφερει αμεσα μια θεση εργασιας?εχω πιθανοτητες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. ΦΠΨ: Η εθελοντική εργασία δεν προσμετράται για το δημόσιο τομέα...ίσως να μπορείτε να κάνετε αίτηση για θέσεις ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού...καθώς σε ειδικά σχολεία (εννοείται όχι σε όλα ) υπάρχουν ειδικότητες ψυχολόγου, λογοθεραπευτή ,κοινωνικού λειτουργού. Σκεφτείτε κάποιο μεταπυχιακό για παραπάνω προσόντα.

    ΠΕ 09: Ένα μεταπτυχιακό άμεσα δεν ξέρουμε αν θα σας προσφέρει μία θέση εργασίας, οι πιθανότητες έτσι ως έχουν τα πράγματα είναι λίγες..μπορείτε να το κάνετε και μετά να κάνετε αίτηση σε κάποιο ΕΕΕΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Καλησπερα.Εχω ειδικοτητα πε17.02 και ειμαι αναπληρωτης σε εεεεκ.Τελη ιουνιου 8α εχω περιπου 9 μορια..Γνωριζεται αν οι αναπληρωσεις για το σχ,ετος 2010-11 θα γινουν κανονικα στην ειδικη αγωγη? Πως μπορουμε να κινηθουμε ωστε να διοριστουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. ΓΕΙΑ ΣΑΣ...!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ... ΕΝΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ UNIVERSITY TEESIDY ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΙΝΑΙ HND (HIGH NATIONAL DIPLOMA) LEARNING DISABILITIES...!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. βρε παιδια σταματηστε ολοι να ρωτατε τα ιδια και τα ιδια, αν θα διοριστειτε με τα προσοντα που εχετε. δεν ειναι μαντης αυτος που σας απανταει να ξερει αν θα δουλευετε του χρονου ελεος δηλαδη.ειπαμε, για την ειδικη αγωγη θελει μεταπτυχιακο η σεμιναριο.ουτε εθελοντισμος ουτε κουραφεξαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. καλησπερα! ειμαι δασκαλα ειδικης αγωγης με ΠΕ71 και ψαχνω να βρω τα οργανικα κενα που υπαρχουν στους νομους για να κανω αναλογα τα χαρτια μου για αναπληρωτρια. υπαρχει καποιο site που να τα εχει ολα συγκεντρωμενα; ταλαιπωρηθηκα απιστευτα την φετινη χρονια και θα ηθελα να το αποφυγω αυτη τη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Δεν υπάρχουν οργανικά κενά μόνο λειτουργικά κενά...
    Η Δ.Ο.Ε στην ιστοσελίδα της έχει έγγραφο με τα κενά της πρωτοβάθμιας και μέσα μαζί με των δασκάλων ΠΕ70 έχει και κάποια για ΣΜΕΑΕ αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι τα πραγματικά ή αν δεν υπάρχουν και άλλα...

    Τα πραγματικά κενά κανείς δεν τα ξέρει

    Θα αναρτήσουμε σε λίγες ώρες τη λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. ευχαριστω παρα πολυ για την ενημερωση! θα περιμενω να μαθω περισσοτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ υπάρχουν κάποια λειτουργικά κενά για τα ΣΜΕΑΕ το σχολ.έτος 2008-2009.

    Παρατηρήσαμε όμως ότι δεν αναφέρονται τα πραγματικά κενά για παράδειγμα η περιοχή Πειραιά δε δίνει κενά σε ΣΜΕΑ παρ' όλο που φέτος πήρε πάνω από 10 άτομα.

    Οπότε μην εμπιστεύεστε τη λίστα.

    Δεν υπάρχει κάποια επίσημη λίστα για ΣΜΕΑΕ οπότε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΡΩΤΑΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ..
    ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. μπορει ενας κοινωνιολογος να εργαστει στην ειδικη αγωση?αν ναι πως?ειναι προτιμοτερο ενα μεταπτυχιακο η ενα σεμιναριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ(ΠΕ70) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(ΠΕ71)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Ναι αυτό γίνεται με ένα μεταπτυχιακό ή με το Μαράσλειο διδασκαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Στο νόμο ειδικής αγωγής 3699/2008 δεν αναφέρεται ο κλάδος των κοινωνιολόγων για εκπαιδευτικό προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Για τον πτυχιούχο θεολόγο: δεν προβλέπεται κάποια θέση στο δημόσιο τομέα.

    Όσο για τον ιδιωτικό η νοηματική γλώσσα και μάλιστα ένα θεολόγος μπορεί να βρει ίσως κάποια ασχολία σε θέματα θρησκευτικού περιεχομένου...όπως διερμηνέας σε εκδηλώσεις ή μυστήρια με κωφούς. Αλλά περισσότερες λεπτομέρειες για το τι και πώς μπορείτε να πληροφορηθείτε από τις κοινότητες των κωφών.

    Οι διερμηνείς νοηματικής γλώσσας ειδικά για μυστήρια της εκκλησίας είναι σημαντικοί.
    Σας προτρέπουμε να απευθυνθείτε στη σχολή που μαθαίνετε νοηματική γλώσσα ή στα σωματεία κωφών που υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Γεια σας! Είμαι ΠΕ 70.50 και φέτος δούλεψα σε τμήμα ενταξης. Μήπως γνωρίζετε αν η προυπηρεσία στην ειδική αγωγή μετράει και για τη γενική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Μήπως γνωρίζετε για την αμοιβή των ωρομισθίων ειδικής αγωγής; Είναι περί τα 7 ευρώ την ώρα ή ισχύει άλλο καθεστώς αμοιβής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Καλημέρα, είμαι φοιτήτρια στο τμημα Λογοθεραπείας των ΤΕΙ Ηπείρου, σε ενα μηνα τελειωνω την πρακτικη μου ασκηση και απο Σεπτέμβρη θα θεωρούμαι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια.
    Ενδιαφέρομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου και ψάχνω για μεταπτυχιακα προγράμματα στα Ιωάννινα ή στην Πρέβεζα.
    μήπως γνωρίζετε αν θα πραγματοποιηθεί κάτι το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011?
    ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. είμαι αποφοιτος φιλολογίας και θα παρακολουθήσω σεμινάριο ειδικής αγωγης.Για να μπω στον πίνακα ωρομίσθίων και αναπληρωτών ειδικής αγωγής πρέπει να πετύχω στίς εξετάσεις του ασέπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Καλησπέρα σας! Εχω τελειώσει Πληροφορική και ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω στις διαδιακασίες επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΤΔΕ Ιωαννίνων. Το ΠΜΣ λέγεται "Επιστήμες της Αγωγής" και έχει 6 κατευθύνσεις. Η κατεύθυνση που με ενδιαφέρει έχει τίτλο "Ειδική και Διαπολιτισμική Αγωγή" και απ'οτι είδα στον προγραμμα σπουδών τα μισά μαθήματα αφορούν την ειδική αγωγή. Επιπλέον επειδή έχει εισητήριες εξετάσεις το ΠΜΣ η μίση ύλη αφορά την ειδική αγωγή. Η ερώτησή μου είναι η εξής: σε περίπτωση που γίνω δεκτή το προγραμμα μεταπτυχιακων σπουδων και το ολοκληρώσω, θα μετράει ως μεταπτυχιακο στην ειδική αγωγή; Γιατι ενδιαφέρομαι πολύ να ασχοληθώ με την ειδική αγωγή και μαλιστα θελω να συνδιασω την ειδικη αγωγη και την πληροφορικη και να ερευνησω την δημιουργια εκπαιδευτικού λογισμικού για ατομα με ειδικες αναγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου θα ισχύσει για νηπιαγωγους ειδικής αγωγής και τι ακριβώς εννοει το υπουργείο μειωμένο ωράριο στο ειδικό νηπιαγωγείο και σε τμήματα ένταξης?ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Γειά σας,
    είμαι φιλόλογος και θέλω να ασχοληθώ με τον τομέα της ειδικής αγωγής. Ψαχνω για μεταπτυχιακό.Θα ήθελα να ρωτήσω με ποιά κριτήρια ενα μεταπτυχιακό θεωρείται ειδικής αγωγής, αν ο τίτλος του δεν είναι αυτός. Αν π.χ. είναι "μαθησιακά προβλήματα", ή κάτι παρεμφερές,δίνεται στον κάτοχο του το δικαίωμα να δουλέψει σε ειδικό σχολείο? υπάρχει κάποιος νόμος που να διευκρινίζει ποια μεταπτυχιακά θεωρούνται ειδικής αγωγής,ή ένας αρμόδιος φορέας, που θα μπορούσε να μου δώσει μια σαφή και έγκυρη απάντηση?
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Απο τα λίγα που γνωρίζω η προυπηρεσία στην ειδική αγωγή μετράει και στην γενική εκπαιδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Καλησπέρα! Θέλω να ρωτήσω αν ένας εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στο εξωτερικό πάνω στις μαθησιακές δυσκολίες..θεωρείται στην Ελλάδα "ειδικός παιδαγωγός"? Και έχει δυνατότητα (εκτος από τον ιδιωτικό τομέα) να εργαστεί σε Ειδικό σχολείο? Και όλα αυτά με μεταπτυχιακό συγκεκριμένα στις μαθησιακές δυσκολίες και όχι στην ειδική αγωγή.Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει . Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Καλησπέρα, είμαι πτυχιούχος ψυχολογίας ΠΕ23 και σκέφτομαι να παρακολουθήσω μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή στο Καποδιστριακό ή στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολτικής Αγωγής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ποιες οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης σε ειδικά σχολεία?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Καλησπέρα,
    Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμου του ΕΑΠ (ορκίζομαι το Νοέμβριο) και ετοιμάζομαι να δώσω εξετάσεις για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα της ειδικής αγωγής.
    Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Γνωρίζω ότι σε περίπτωση που κάποιος ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να κάνει αίτηση (ή να δώσει ΑΣΕΠ) για να διδάξει σε ειδικό σχολείο. Το ερώτημα μου είναι αν μπορεί και κάποιος που έχει πτυχίο του ΕΑΠ και συγκεκριμένα από ΕΠΟ όπως εγώ που αν και έχουν αναγνωριστεί τα επαγγελματικά μας δικαιώμα δεν έχουμε πάρει ακόμα ΠΕ να κάνει αίτηση για να εργαστεί σε κάποιο ειδικό σχολείο;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. τελικα τι εγινε με τα σεμιναρια 400 ωρων?
    ισχυουν ακομα?μπορω να κανω?
    Ειμαι ΠΕ10(κοινωνιολογος) και μου αρεσει πολυ ο κλαδος της ειδικης αγωγης και θελω να προσφερω,μπορω με τα σεμιναρια αυτα?
    η αλλιως αν κανω μαθηματα νοηματικης και braille μπορω να εργαστω?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ(ΑΝΕΡΓΗ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(ΣΜΕΑ)ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ.ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ?ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ......ΙΣΧΥΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 3500e???ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. καλησπερα,
    ενδιαφερομαι να ξεκινησω μαθηματα νοηματικης γλωσσας αν και το πρωτο πτυχιο μου δεν εχει καμια σχεση με αυτον τον τομεα.θα ηθελα σας παρακαλω να μου πειτε αν πρωτον η νοηματικη γλωσσα αναγνωριζεται ως ξενη γλωσσα οσον αφορα το δημοσιο, δευτερον ποιες ειναι οι προυποθεσεις για να ισχυει ενα τετοιο πτυχιο απο το δημοσιο και τριτον τι προοπτικες εχει ο κατοχος ενος τετοιου πτυχιου??ειναι χρησιμο για το ξεκινημα μιας αλλης καριερας?
    ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν κουρασα με τις ερωτησεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς τη διαφορά μεταξύ ΠΕ30 κοινωνικών λειτουργών και ΠΕ18.09.50 κοινωνικών λειτουργών που εμφανίζονται οι πρώτοι ως ΕΕΠ και οι δεύτεροι ως εκπαιδευτικό προσωπικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ,ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ 26, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΕ 21 ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ???ΘΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ?ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕ 21??? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2 ΚΛΑΔΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥΔΑΣΕ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Καλημέρα σας, ειμαι ΕΒΠ σε ειδικά σχολεία, έχω εργαστεί 2 χρονιές αλλά φέτος έμεινα απ έξω. Σκέφτομαι να παρακολουθήσω το σεμινάριο BRAILLE, αλλά απ όσο διάβαζα στο ιντερνετ δεν μοριοδοτείτε, είναι σίγουρο αυτό??
    Μήπως ξέρετε ποιος μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με αυτο το θέμα??

    Σας ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Γειά σας.είμαι απόφοιτη ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας και αυτή την στιγμή κάνω μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής σε αναγνωρισμένο απο τον ΔΟΑΤΑΠ πανεπιστήμιο του εξωτερικού.Τι πιθανότητες έχω να διοριστώ και που?Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΟΛΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΠΑΜΑΚ). ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ:ΝΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Αγαπητέ αναγνώστη προσδιορίστε τον τίτλο σπουδών σας γιατί δεν είστε σαφής. Πήρατε πτυχίο από το παιδαγωγικό τμήμα ειδικής αγωγής (παν/μιο θεσσαλίας) ή από το τμήμα εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής (παν/μιο μακεδονίας);
    Οι τιτλοι σπουδών θα πρέπει να είναι σαφείς.

    Συμπληρωματική εγκύκλιος για να ενταχθείτε στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών δεν έχει βγει, οπότε αναζητείστε δουλειά. Να έχετε κατά νου αν βγει συμπληρωματική εγκύκλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Το braille δεν μοριοδοτείται. Είναι σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι για την ειδική αγωγή να διαβάσουν το νόμο ειδικής αγωγής.

    Θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες και διευκρινήσεις.3699/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Καλησπερα!εγω εχω τελειωσει το τμημα ιστοριας αρχαιολογιας και ειμαι φιλολογος,αδιοριστη βεβαια.δηλωσα συμμετοχη φετος για το ετησιο σεμιναριο ειδικης αγωγης στο καποδιστριακο.ξερετε με ποια κριτηρια επιλεγουν τους υποψηφιους; θα περασουμε απο καποια συνεντευξη; τα ρωταω ολα αυτα,γιατι στην ανακοινωση δεν αναγραφεται τιποτα,παρα μονο οτι θα ειναι επι πληρωμη.ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. (Ανώνυμος είπε...
    ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ...)

    (Ειδική Αγωγή είπε...
    Αγαπητέ αναγνώστη προσδιορίστε τον τίτλο σπουδών σας γιατί δεν είστε σαφής.)

    Απαντηση:
    Εχω τελειωσει στο τμημα εκπαιδευτικης και κοινωνικης πολιτικης πανεπιστημιο μακεδονιας(θεσσαλονικη).επισης εχω πιστοποιημενη επαρκεια στην αναγνωση και γραφη της braille και εχω παρακολουθησει τον πρωτο κυκλο σπουδων στη νοηματικη γλωσσα και ενα σεμιναριο ειδικης αγωγης στην Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. για την κοπελα που ρωταει για σεμιναριο να ενημερωσω αν δεν ειναι ηδη ενημερη οτι τα σεμιναρια απο τον 8/2010 και μετα δεν αναγνωριζονται....
    επιπλεον που μπορω να βρω τον νομο για την ειδικη αγωγη?με ενδιαφερει πολυ ο κλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Καλησπέρα,
    Αναφερόμενοι στο σεμινάριο ειδικής αγωγής 400 ωρών εννοείτε το ετήσιο σεμινάριο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου;
    Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω εάν εννοείτε αυτό, γιατί έχω δηλώσει συμμετοχή (παρ'όλο που δυσκολεύομαι πολύ οικονομικά) και θα ήταν κρίμα να το παρακολουθήσω εάν δεν αναγνωρίζεται πουθενά...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. μηπως ξερετε που μπορω να παρακουλοθισω σεμιναρια ειδικης αγωγης;;;;ετισια κατα προτιμιση......αν ναι πεστε μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Μεταπτυχιακό σε αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού με τίτλο Inclusive Education, θεωρείται μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή ή πρέπει ο τίτλος να είναι αυστηρά Special Education;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας-Πιαδαγωγικής και Ψυχολογίας.Έχω παρακολουθήσει σεμινάριο για την εκμάθηση της γραφής Βraille και έχω αποκτήσει την επάρκεια και τώρα μαθαίνω τη νοηματική,όπου και εκεί θα πάω να πάρω την επάρκεια.Έχοντας αυτές τις γνώσεις μπορώ να τοποθετηθώ στον πίνακα για τα Σ.Μ.Ε.Α?
    Επιθυμώ να κάνω και το σεμινάριο της Ειδικής αγωγής στο Ε.Κ.Π.Α,γνωρίζετε αν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής κάτι επίσημο για την ισχύ του?
    Ενδιαφέρομαι παράλληλα και για μεταπτυχιακό Ειδικής αγωγής,μήπως μπορείτε να μου συστήσετε το ενδεδειγμένο Πανεπιστημιακό τμήμα καθώς και να μου δώσετε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας,γιατί μένω στην επαρχία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Καλησπέρα!Είμαι ψυχολόγος και έχω κάνει το σεμινάριο ειδικής αγωγής στο ΤΕΙ Λάρισας. Θα ήθελα να μάθω εάν ισχύει και πως προβλέπεται να διοριζόμαστε πλέον σε σχολεία ειδικής αγωγής.Θα γίνονται εξετάσεις ΑΣΕΠ;Αν ναι, πότε προβλέπεται;Μετράνε σε μόρια η braille ή η νοηματική;Σκέφτομαι να κάνω και το μεταπτυχιακό στη Θεσσαλονίκη. Εξασφαλίζει θέση στο δημόσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Μεταπτυχιακά πρόγραμμα στην ειδική αγωγή υπάρχει στο πανεπιστήμιο θεσσαλίας στο παιδαγωγικό τμήμα ειδικής αγωγής με έδρα το Βόλο.

    Επίσης, μπορείτε να ψάξετε στο Καποδιστριακό παν/μιο Αθηνών και στο παν/μιο Μακεδονίας.

    Η Ελληνική Νοηματική γλώσσα και η γραφή braille δε δίνουν μόρια. Ακόμη ΑΣΕΠ δεν έχει προκυρηχθεί καθόλου για την ειδική αγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Για τον τίτλο του μεταπτυχιακού λογικά αναγνωρίζεται αλλά θα το ψάξουμε και θα απαντήσουμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Καλησπέρα. Είμαι τελειόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης και σκέφτομαι να κάνω το μεταπτυχιακό ειδικης αγωγής στο τμήμα εκπαιδευτικης και κοινωνικής πολιτικής στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζει κανείς αν το μεταπτυχιακό αυτό είναι άξιο αναφοράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Το μεταπτυχιακό αναγνωρίζεται. Όσο για το αν είναι άξιο αναφοράς αυτό δε μπορούμε να το κρίνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Καλησπέρα!Ευχαριστούμε για το τόσο κατατοπιστικό site σας.Είμαι ψυχολόγος και έχω τελειώσει το σεμινάριο 400ωρών.Εγώ έχω το δικαιωμα να κανω τα χαρτια μου για αναπληρωτρια τον επομενο χρονο;θα συνεχισει να ισχυει το σεμιναριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Θα περιμένετε την εγκύκλιο που θα διευκρινίζει για το προσόντα που πρέπει να έχει κάθε υποψήφιος.
    Εκεί θα αναφέρεται τι γίνεται με τα σεμινάρια.

    Η εγκύκλιος βγαίνει το καλοκαίρι, συνήθως το μήνα Ιούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. καλημερα.ειμαι καθηγητρια καλλιτεχνικων στο ηρακλειο κρητης και με ενδιαφερει πολυ αντι του "κανονικου" σχολειου που ηδη εργαζομαι,να δουλεψω στο ειδικο.γνωριζετε αν προκειται να πραγματοποιηθουν στην κρητη ή στην αθηνα σεμιναρια-επιμορφωτικα προγραμματα ειδικης αγωγης ή ακομη πιο εξειδικευμενα ειδικης αγωγης και διδακτικης της τεχνης?
    ακομη γνωριζετε καποιο μεταπτυχιακο προγραμμα σε ελληνικο ή του εξωτερικου πανεπιστημιο πανω στην τεχνη και ειδικη αγωγη?
    ευχαριστω πολυ,ελπιζω να μη σας κουρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή