Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ


Μετά από πυρετώδεις συσκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, χθες και σήμερα, στα πλαίσια εξεύρεσης λύσης  για τον Άξονα Γ(Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου), αποφασίστηκε η «ενοποίηση» των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ που απευθύνονται στην Ειδική Αγωγή ως εξής:


Πρόγραμμα Παράλληλης Στήριξης

Θα διατεθούν 2.700 θέσεις για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Επίσης 350 θέσεις για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για τα γενικά σχολεία.


Πρόγραμμα Εξατομικευμένων Μέτρων

Θα διατεθούν 3.500 θέσεις για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για κάλυψη αναγκών των δομών Ειδικής Αγωγής.


Από το πρόγραμμα αυτό θα διατεθούν 500 περίπου θέσεις (εκπαιδευτικοί/Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π) για τις ανάγκες του Άξονα Γ(Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας & Νοτίου Αιγαίου).


Σημείωση 1η: Από τις 3.500 θέσεις του ως άνω προγράμματος δεν έχει εξειδικευθεί ακόμη ο αριθμός που αφορά στο Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.


Σημείωση 2η : Οι προσλήψεις Αναπληρωτών Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π των Προγραμμάτων Παράλληλης Στήριξης και Εξειδικευμένων Μέτρων θα γίνουν από τους Αξιολογικούς Πίνακες των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.


Σημείωση 3η: Ως συνάγεται εκ των ανωτέρω οι 520 θέσεις Ε.Ε.Π που αφορούσαν στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ δεν υφίσταται πλέον ως ξεχωριστό Πρόγραμμα. Όμως οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ θα ιδρυθούν λαμβάνοντας Φ.Ε.Κ και θα επιχειρηθεί να στελεχωθούν με Ε.Ε.Π από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των Εξειδικευμένων Μέτρων, αλλά και από τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.


Σημείωση 4η: Όπως προκύπτει, θα προσληφθεί  και ένας αριθμός Ε.Β.Π για στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.(δεν υπήρχε πρόβλεψη έως σήμερα) και  επίσης έχουμε αύξηση 50 θέσεων Ε.Β.Π για την Παράλληλη Στήριξη στα γενικά σχολεία.


Σημείωση 5η: Γενικώς έχουμε σημαντική αύξηση των θέσεων, που θα διατεθούν μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε σχέση με τις πρόσφατες εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Όσον αφορά στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ που απευθύνονται στην εκπαίδευση, κατά πάσα πιθανότητα θα αφορούν 8μηνη διάρκεια (και όχι 6 μήνες και 15 ημέρες) και θα υπάρξει εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των μελών του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που θα προσληφθούν σ αυτά.

Αυτές είναι οι νεώτερες πληροφορίες, σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, που συνθέτουν το παζλ για δυνατούς λύτες που αφορά στις ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – Ε.Ε.Π –Ε.Β.Π στις δομές Ειδικής Αγωγής για το μνημονιακό έτος 2013-14.

Μένει να δούμε τι  μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα…και τι αλλαγές θα υπάρξουν…


Βασίλης Βούγιας

19/9/2013

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου