Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ...ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι, εκπαιδευτικοί, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π,

       σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, ουδεμία πίστωση για Αναπληρωτές εκ του κρατικού προϋπολογισμού απέμεινε στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας. Και οι 2.000 πιστώσεις διετέθησαν για τις μεγάλες ανάγκες των γενικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, τίθεται μείζον θέμα κάλυψης των αναγκών των δομών Ειδικής Αγωγής και ιδιαίτερα των αναγκών των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες ως γνωστόν δεν εντάσσονται σε Προγράμματα ΕΣΠΑ, από όπου θα επιχειρηθεί να καλυφθεί  μέρος των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π των υπόλοιπων Περιφερειών της χώρας.


Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας αρμόδιου για θέματα Ειδικής Αγωγής κου Κεδίκογλου, από όπου πληροφορηθήκαμε πως ο κος Υφυπουργός αναζητά εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στελέχωσης και των Περιφερειών αυτών αλλά και γενικότερα των δομών Ε.Α.Ε (ΚΕ.Δ.Δ.Υ σε Ε.Ε.Π, Σ.Μ.Ε.Α.Ε σε Ε.Β.Π και εκπαιδευτικούς Ε.Α.Ε). 

Ανακοινώσεις θα υπάρξουν εντός των προσεχών ημερών.

Εμείς παρακολουθούμε το μείζον αυτό ζήτημα και για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.

Βασίλης Βούγιας
10/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου