Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Αναπληρωτές μέσω ΑΣΕΠ;;

Τι άλλο μπορεί να συμβεί σ' αυτή τη χώρα; Πόσες δυσάρεστες αλλαγές μπορούν να χτυπήσουν τους εκπαιδευτικούς;

Πολλές αρνητικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προσλαμβάνει αναπληρωτές και ωρομισθίους μέσω ΑΣΕΠ. Πολλοί αντιδρούν και είναι φυσιολογικό γιατί οι εκπαιδευτικοί τρέχουν από μακρινό σε μακρινό νησί για να μαζέψουν προυπηρεσία και σε μια στιγμή όλα αυτά θα αναιρεθούν. Δε γίνεται κάθε φορά να δίνουν εξετάσεις για το αν είναι ικανοί να βρεθούν στα σχολεία, όταν οι ίδιοι έχουν δώσει τις εξετάσεις τους στα πανεπιστήμια για να πάρουν το πτυχίο τους. Δε γίνεται να καταργηθεί ο πίνακας και κάθε φορά να καλύπτονται τα κενά από ΑΣΕΠ.
Κάτι τέτοιο υποτιμά την αξία του εκπαιδευτικού. Ας σκεφτούν όλους αυτούς τους αναπληρωτές που έχουν οικογένειες, που είναι όμηροι εδώ και εφτά χρόνια και ας βοηθήσουν την παιδεία με άλλους τρόπους και όχι βγάζοντας χρήματα από τις μειώσεις μόνιμων διορισμών. Ας ρίξουν μια ματιά στις σχολικές τάξεις και στα άλλα προβλήματα που υπάρχουν...

Είναι ώρα τα συνδικαλιστικά όργανα να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου