Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Άρση απαγόρευσης προσλήψεων για το Υπουργείο Παιδείας

Σήμερα εγκρίθηκε από το ΣτΕ ( Συμβούλιο της Επικρατείας) η άρση για την απαγόρευση των προσλήψεων του Υπουργείου Παιδείας. Η απάντηση καθυστέρησε να βγει και μαζί με αυτήν καθυστερούν και οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η έγκριση δόθηκε, οι τελικοί πίνακες ειδικής αγωγής όμως όχι...από το Υπουργείο αναφέρουν ότι θα βγουν Τετάρτη-Πέμπτη...
Βέβαια, τη Δευτέρα βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες Νοηματικής γλώσσας και οι ενστάσεις γίνονται από 15-17 Σεπτεμβρίου.
Κανείς δε γνωρίζει πότε θα γίνουν οι προσλήψεις, αν θα περιμένουν να ΄γινουν οι ενστάσεις και για αυτούς τους πίνακες ή θα προχωρήσουν σε προσλήψεις χωρίς την έκδοση του τελικού πίνακα νοηματικής και braille.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και κανείς δεν εγγυάται την αντικειμενικότητά τους.

Σύμφωνα με τη σημερινή εφημερίδα "Τα Νέα" :

Αυτή τη στιγμή και ενώ το σχολικό έτος προχωρά υπάρχουν πάνω από 1000 κενά εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μην μπορούν καν να λειτουργήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρία Καψαλάκη, αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης «για άλλη μια φορά η δέσμευση του Υπουργείου για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες παρέμεινε ανεκπλήρωτη ευχή, αφού τα Ειδικά Σχολεία όλης της Κρήτης, καθώς και τα τμήματα ένταξης, βρίσκονται αντιμέτωπα με τη χειρότερή τους σχολική χρονιά καθώς ξεκινούν με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη αναπληρωτή δάσκαλου, νηπιαγωγού, ψυχολόγου, εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και όλων των άλλων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους».

Δεν είναι τυχαίο που μόλις χθες 15 Σεπτεμβρίου κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με γνώση της γραφής Μπράιγ (Braille) ή της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας να υποβάλλουν ένσταση στους πίνακες κατάταξής τους γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα φτάσουν στα σχολεία τουλάχιστον ένα δεκαήμερο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου