Ειδική Αγωγή

Καλώς ήρθατε σε έναν ιστότοπο για την Ειδική Αγωγή...σε έναν ιστότοπο που θα αναρτώνται πληροφορίες για την εκπαίδευση ατόμων με ειδικής ανάγκες, για την καλύτερη εκπαίδευση και διαβίωσή τους..


Οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία είναι καλοδεχούμενη...ανταλλάσουμε απόψεις...μαθαίνουμε από εσάς και συνεργαζόμαστε...

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση της 25ης Οκτωβρίου 2012 της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρο

Αθήνα 25/10/2012
                                                                           Α.Π: 160
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: « Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση της 25ης Οκτωβρίου 2012  της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, η προγραμματισμένη συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Παπαθεοδώρου. Στη συνάντηση, εκτός του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, παρέστη και με την ιδιότητα της Προέδρου του Περιφερειακού Συλλόγου Αττικής,  η συνάδελφος Μπέττυ Λεωτσάκου,  καθώς και ο συνάδελφος αιρετός του Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δημήτρης Παπαευθυμίου. Ο Υφυπουργός  δέχθηκε την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α μόνος, στο προσωπικό του γραφείο, χωρίς την παρουσία συμβούλων ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α αναλύθηκαν στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π- μονίμων και αναπληρωτών-(βλέπε: http://poseepea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3.html) και ζητήθηκε η παρέμβασή του, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων, με στόχο να επιτευχθεί η ουσιαστική ενσωμάτωση και η ισότιμη μεταχείριση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στο χώρο της εκπαίδευσης. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης λύσεων, ώστε να πάψει η υποστελέχωση σε Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π των Σ.Μ.Ε.Α.Ε και ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας.
Ο κος Παπαθεοδώρου, ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα θέματα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και μας δήλωσε πως:


ü  Περιμένει άμεσα από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, σε στενή συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, προτάσεις για τη διευθέτηση όσων θεμάτων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π  δεν άπτονται οικονομικής δαπάνης(π.χ ο Υφυπουργός μας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ν.3699/08, όσον αφορά στους συμβούλους Ε.Ε.Π, λόγω απαγορευτικού από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).
ü  Ως εκ τούτου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9:00, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Λολίτσα, με θέμα τις ρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν, για την ισότιμη αντιμετώπιση του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στην εκπαίδευση.
ü  Σχετικά με την αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης, το Υπουργείο, δεν έχει πρόθεση  κατάργησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής. Μάλιστα ο Υφυπουργός μας δήλωσε πως είναι πεπεισμένος πως πιθανός κατακερματισμός της Διεύθυνσης θα έχει διαλυτικές συνέπειες για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
ü  Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ δεν καταργούνται, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος και στη Βουλή, αλλά και ο Υπουργός κος Αρβανιτόπουλος.
ü  Για φέτος δεν υπάρχουν άλλες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, παρά μόνον όσες πιστώσεις διατεθούν-σύντομα- σε Ε.Β.Π,  για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης.
ü  Γίνεται  προσπάθεια να ενταχθεί το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ώστε να καλύψει ανάγκες, από τη στιγμή που από του χρόνου θα υπάρξει δραματική μείωση- στα όρια του μηδενισμού- των πιστώσεων για αναπληρωτές –εκπαιδευτικούς και Ε.ΕΠ και Ε.Β.Π, βάσει των επιταγών του μνημονίου 3.
Αυτά μας δήλωσε ο Υφυπουργός, τονίζοντάς, πως κάνει ότι μπορεί σε μια συγκυρία έκρυθμη και δραματική.
Εδώ, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α επιθυμεί να ενημερώσει το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π και για μια σειρά θεμάτων, τα οποία πληροφορήθηκε από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α:
Ø  Προωθείται από πλευράς Υπουργείου, νομοθετική ρύθμιση, που έχει να κάνει με την ανασυγκρότηση της σύνθεσης των Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Στο Υ.Σ.Ε.Ε.Π επιχειρείται να αντικατασταθεί, στη διευρυμένη του σύνθεση για επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ, το μέλος του καταργηθέντος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, πρέπει να αντικατασταθεί η πρόβλεψη του ν.3699/08, για συμμετοχή στη σύνθεση, του ανενεργού Συμβούλου Ε.Ε.Π, με «μέλος Ε.Ε.Π».
Ø  Μετά την ψήφιση της τροπολογίας  μεταβολής  σύνθεσης του Υ.Σ.Ε.Ε.Π, θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ για όλη τη χώρα.
Ø  Μια άλλη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο, έχει να κάνει με την απόκτηση δυνατότητας του Ε.Ε.Π να εργάζεται και στα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης (το Ε.Β.Π την έχει δια νόμου αυτή τη δυνατότητα και γι αυτό προσλαμβάνεται για παράλληλη στήριξη στην Γενική Εκπαίδευση). Η ρύθμιση αυτή, χρειάζεται, κατά το Υπουργείο, για να μπορέσει να ενταχθεί το Ε.Ε.Π στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, πρόγραμμα που απευθύνεται στη Γενική Εκπαίδευση.
Ø  Εδώ πρέπει να επισημάνουμε το δραματικό και επικίνδυνο για τη συνέχιση της  ύπαρξης των δομών Ε.Α.Ε, ενδεχόμενο, του χρόνου, να μην υπάρχουν αναπληρωτές Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, αλλά και εκπαιδευτικοί, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και να υπάρχουν στη Γενική Εκπαίδευση, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Ø  Καταβάλλονται προσπάθειες από το Υπουργείο, να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη, με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π), μέσα στις επόμενες δέκα με δεκαπέντε μέρες.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, θα επανέλθει με ότι νεώτερο, από ένα τοπίο-κινούμμενη άμμο-επισημαίνοντας πως οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολες και  προαπαιτούμενο για όλους μας πρέπει να είναι «η προς τα δεινά στερότης» (δύναμη αντιστάσεως).
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                       Η Γ. Γραμματέας           
Βούγιας Βασίλης            Κατσούλη Παναγιώτα            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου