Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Tips για οργάνωση παιδιού στο σχολείο

Πως μπορεί ένας γονιός να κερδίσει χρόνο και χρήμα από τα σχολικά είδη που πρόκειται να αγοράσει για το παιδί του;
Ακολουθώντας τη γνωστή έκφραση : «ό τι πληρώνεις, παίρνεις».
Κι έτσι είναι... ένας γονιός πρέπει να γνωρίζει ότι τα βασικα εργαλεία - όπλα του παιδιού είναι τα τετράδια, τα μολύβια, οι γόμες και οι ξύστρες ...

Άρα εκεί πρέπει να επενδύσει χωρίς να υπολογίσει τόσο το κόστος γιατί θα το βρει μπροστά του.
Και τι εννοούμε με αυτό; Είναι πολύ όμορφα τα φθηνά υλικά που υπάρχουν για τα παιδιά με τα διάφορα εκκεντρικά χρώματα και σχέδια αλλά ... χαλάνε πολύ εύκολα και γρήγορα.
Έτσι, ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες

  1. Αγοράζουμε κλασικά μολύβια με καλή μύτη κι όχι φθηνά υλικά με καρτούν επάνω. Στο φθηνό μολύβι ξύνεις ξύνεις και σπάνια θα έχεις μια καλή μύτη για να γράψεις, θα έχεις ξύσει το μισό μολύβι μέσα σε μία μέρα σε αντίθεση με το πιο ακριβό που κρατάει 20 μέρες περίπου. Τα σχέδια διασπούν την προσοχή του παιδιά όσο ελκυστικά και αν είναι. Άρα κερδίζουμε χρόνο και χρήμα!
  2. Τα φθηνά τετράδια έχουν πολύ λεπτά φύλλα με αποτέλεσμα το μελάνι από το στύλο να αποτυπώνεται στην πίσω σελίδα. Επίσης, όταν το παιδί θέλει να σβήσει τις περισσότερες φορές θα σκίσει το φύλλο γιατί δεν είναι τόσο ανθεκτικό. Άρα, πιο ακριβό τετράδιο είναι πιο όμορφο και γερό. Προτιμήστε τετράδια με χοντρό εξώφυλλο βοηθούν στο να μη τσαλακώνονται τα φύλλα. 
  3. Οι γόμες: προτιμήστε τις λευκές από τις κοκκινες και αυτές που μπορούν να ενσωματωθούν πάνω στα μολύβια. Δεν τις χάνει το παιδί και πάντα μαζί με το μολύβι έχει μια γόμα .
  4. Οι ξύστρες είναι προτιμότερο να είναι βαρελάκι. Ξύνεις άμεσα και δε χρειάζεται το παιδί να πηγαινοέρχεται στο καλάθι αχρήστων με αποτέλεσμα να χάνει  μάθημα και να αποσπάται η προσοχή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου