Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Διαβάστε και όσοι ενδιαφερόμενοι γονείς ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ...

Το "έγκλημα" του ελληνικού υπουργείου παιδείας στην ειδική αγωγή
Μιά νεαρή δασκάλα με μηδενικές γνώσεις στην ειδική εκπαίδευση, διορίζεται μέσω ΕΣΠΑ ώστε να προσφέρει Παράλληλη Στήριξη σε μαθητή με σοβαρή κινητική αναπηρία της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου Βιλλίων. Οι γονείς του μαθητή διαπιστώνοντας την ακαταλληλότητά της ζητούν την απομάκρυνσή της από το σχολείο. Οι συνδικαλιστές (αναφερόμαστε στον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Δυτ. Αττικής) αποδέχονται μεν την ακαταλληλότητα της δασκάλας, πλην όμως αιτούνται την παραμονή της στο σχολείο. Ποιός φταίει για τα παραπάνω “απίστευτα κι’ όμως αληθινά” στον χώρο της ελληνικής ειδικής εκπαίδευσης; Απάντηση, κατηγορηματική και ανεπιφύλακτη: Το υπουργείο παιδείας και οι άθλιες πολιτικές του.

Η ιστορία έχει ως εξής : Οι γονείς του μαθητή με κινητική αναπηρία απέστειλαν προ μερικών εβδομάδων εξώδικο στο υπουργείο παιδείας καταγγέλοντας την άρνηση της δασκάλας να μετακινεί τον μαθητή στα σχολικά διαλλείμματα και εγκαλώντας την ως αποκλειστικά υπεύθυνη σε περίπτωση τραυματισμού του παιδιού. Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση ει βάρος της νεαρής κοπέλας η οποία – σημειωτέον – προσελήφθη για πρώτη φέτος φορά μέσω ΕΣΠΑ χωρίς καμμιά προυπηρεσία, καμμιά εξειδίκευη στην ειδική εκπαίδευση, ούτε έστω ένα ... απλό σεμινάριο από τα πάμπολλα της πλάκας που διοργανώνονται υπέρ της τσέπης των διοργανωτών τους. Κατόπιν της προκαταρκτικής εξέτασης, αποφασίστηκε για (σήμερα 2 Φεβρουαρίου) η διενέργεια ΕΔΕ με εντολή του προϊσταμένου του υπηρεσιακού συμβουλίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής. Ο εκτελών χρέη ανακριτή ζήτησε από την δασκάλα εν αναμονή της ολοκλήρωσης της ΕΔΕ να απομακρυνθεί προσωρινά από το σχολείο.

Διαβάστε τη συνέχεια.... εδώ....http://www.truerespect.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=275:-qq-&catid=36:2010-06-07-19-50-30&Itemid=61

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά πως αυτό το παιδί ενώ δεν μπορεί να κουνηθεί έχει παράλληλη στήριξη??
    Αν δεν μπορεί να περπατήσει, πέφτει και θέλει βοήθεια, ας πάρει ένα αναπηρικό καροτσάκι ή ένα Πι!!!
    Το σχολείο ( ή μάλλον ο Δήμος με την παρότρυνση των ανεκδιήγητων γονέων)ας κάνει τις κατάλληλες προσαρμογές στο σχολείο (π.χ. ράμπες κλπ).
    Σε καμμία περίπτωση δεν είναι υποχρέωση του δασκάλου (δεν έχει σημασία αν είναι ειδικής αγωγής ή όχι) να μετακινεί τα παιδιά.
    Δηλαδή ένας ΠΕ71 θα το κουβαλούσε στην πλάτη του???
    Ας μην υποβιβάζουμε τόσο τον εαυτό μας.
    ΕΛΕΟΣ!!!!
    Τέλος, ας κατανοήσουμε ότι η δασκάλα μπορεί να προσέφερε άριστο παιδαγωγικό έργο και απλά αρνήθηκε να μεταφέρει το παιδί και να το επιβλέπει πέραν του ωραρίου της (π.χ. στα διαλείμματα ενώ δεν είχε υπηρεσία-θα έπρεπε μόνο του να μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί σε ένα γενικό σχολείο) γιαυτό και διώκεται.Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος.
    Η αγωνία κάποιων για μόνιμο διορισμό σε λίγο θα τους μετατρέψει σε βρεφοκόμους-καθαρίστριες και μεταφορείς και αυτό εκμεταλλεύονται ανεκδιήγητοι γονείς για να ζητούν παράλογα πράγματα.
    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!


    Σημ : Συγχαρητήρια στο blog που ανέδειξε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νόμος ειδικής αγωγής έχει πολλές ασάφειες και όποιος έχει παράλληλη στήριξη είναι υπεύθυνος μόνο για το παιδί. Κανονικά τέτοια θέματα τα αναλαμβάνει το ειδικό βοηθητικό προσωπικό αλλά εδώ δεν υπάρχουν καλά καλά στα ειδικά σχολεία φανταστείτε σε ένα γενικό σχολείο...

    Το λάθος είναι ότι συνεκπαίδευση και ένταξη στην Ελλάδα δε μπορεί να γίνει πα΄ντοτε...Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί για το εκπαιδευτικό πλαίσιο που θα αποφασίσουν να πάει το παιδί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή