Ειδική Αγωγή

Καλώς ήρθατε σε έναν ιστότοπο για την Ειδική Αγωγή...σε έναν ιστότοπο που θα αναρτώνται πληροφορίες για την εκπαίδευση ατόμων με ειδικής ανάγκες, για την καλύτερη εκπαίδευση και διαβίωσή τους..


Οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία είναι καλοδεχούμενη...ανταλλάσουμε απόψεις...μαθαίνουμε από εσάς και συνεργαζόμαστε...

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Έρμαιο σεμιναρίων και πολιτικών παιχνιδιών τα άτομα με ειδικές εκπ/κές ανάγκες

Το υπουργείο παιδείας και η εκπαιδευτική πολιτική που υιοθετεί καταδυναστεύει και βάζει σε τελευταία μοίρα τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις οικογένειές τους. Καταργεί νόμους και αποφάσεις με ένα βίαιο τρόπο που πλήττει όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα των δασκάλων ειδικής αγωγής αλλά και όλων των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία των παιδιών.
Ήδη έχει δείξει την πρόθεση να "κόψει" τις παράλληλες στηρίξεις με αποτέλεσμα οι γονείς να θέλουν ιδιώτη μέσα στην τάξη για το παιδί τους. Καταργούν τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Τωρα με το πρόγραμμα εξειδίκευσης επιθυμούν να καλύψουν θέσεις παράλληλης στήριξης με ένα σεμινάριο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Άραγε γιατί δεν υπάρχει καμία επιμόρφωση και μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την ειδική αγωγή, γιατί δεν τους επιμορφώνει σε ζητήματα που τους αφορούν και δίνουν έτσι χρήματα πάντα στη γενική εκπαίδευση;

Επιμόρφωση χρειάζονται και καθηγητές δευτεροβάθμιας που δουλέυουν σε ΣΜΕΑΕ αλλά και δάσκαλοι-νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής.

Το υπουργείο αρχίζει και δείχνει ότι θέλει να αφανίσει τη σωστή εκπαίδευση από τη χώρα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου