Ειδική Αγωγή

Καλώς ήρθατε σε έναν ιστότοπο για την Ειδική Αγωγή...σε έναν ιστότοπο που θα αναρτώνται πληροφορίες για την εκπαίδευση ατόμων με ειδικής ανάγκες, για την καλύτερη εκπαίδευση και διαβίωσή τους..


Οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία είναι καλοδεχούμενη...ανταλλάσουμε απόψεις...μαθαίνουμε από εσάς και συνεργαζόμαστε...

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Π.Ε 70 ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Για πρώτη φορά στην εγκύκλιο αναπληρωτών δασκάλων υπάρχει πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες...

Την κατάργηση των σεμιναρίων 400 ωρών θέλει το υπουργείο αλλά στη θέση τους βάζει ένα ετήσιο τέτοιο πρόγραμμα...που στόχο έχει να μειώσει τις προσλήψεις των ειδικών δασκάλων και στη θέση τους να βάλει τους επιμορφουμένους!!

Με αυτή την κίνηση έχει στόχο να δώσει τις παράλληλες στηρίξεις στους δασκάλους γενικής και να μην προσλαμβάνει δασκάλους ειδικής αγωγής!Επίσης αποβλέπει και στην κάλυψη θέσεων των τμημάτων ένταξης!
Τα συμπεράσματα από αυτό το σεμινάριο δεν είναι ότι θα επιμορφωθούν οι δάσκαλοι γενικής και πολύ καλά κάνουν αλλά οι απώτεροι στόχοι που έχει το υπουργείο παιδείας.

Άραγε ποιος θα είναι ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργάνων;;
Ακόμη και τώρα μας εκπλήσσουν στο χώρο αυτό...όσο για την προυπηρεσία αυτή θα προσμετράται με αυτό το σεμινάριο....

Τα συμπεράσματα περιττά...
1 σχόλιο:

  1. Το φοβερό είναι ότι την ίδια μέρα που βγήκε η συγκεκριμένη εγκύκλιος, τη διόρθωσαν, δίνοντας εντολή να διαγραφεί πλήρως η φράση "στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε."....Πάλι καλά...Αλλά για πόσο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή