Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Συνάντηση εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/05/2010 ευρεία συνάντηση εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος πάνω από 80 εργαζόμενοι, πήραν το λόγο 20 εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό από γυμνάσια, λύκεια, ΚΕΔΔΥ, ΕΕΕΕΚ, τάξεις ένταξης, μεταπτυχιακούς φοιτητές, κ.λπ. Η πανελλαδική σύσκεψη απάντησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού μετώπου δράσης στην ειδική αγωγή ενόψει του νέου νόμου. Ο εκπαιδευτικός Θανάσης Τσιριγώτης, καθηγητής στο Ειδικό Λύκειο Ιλίου, πρώην μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και προεδρεύων τόνισε ότι χρειάζεται να συγκροτηθεί τώρα ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, μαθητών και γονέων στηριγμένο σε πέντε αρχές: της δημοκρατίας, της ισότητας (όλα για όλους), διαφάνειας (όλα στο φως), αλληλεγγύης (όλοι για έναν, ένας για όλους) και της παιδαγωγικής αρχής ‘’ο μαθητής πάνω από όλα’’. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη να εγγραφούν όλοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους (ΕΛΜΕ και διδακτικοί σύλλογοι) και να ανατραπούν όλοι οι σύλλογοι-σφραγίδες που εξυπηρετούν προσωπικές σκοπιμότητες.

Πολλές εργαζόμενοι έθιξαν εργασιακά ζητήματα.

Στην ευρεία σύσκεψη ομόφωνα και μέσα σε ένα γενικό κλίμα αποδοχής αποφασίστηκαν:

α) Η εκλογή εννιαμελούς προσωρινής συντονιστικής επιτροπής η οποία θα συντάξει και θα καταθέσει καταστατικό του επιστημονικού –μορφωτικού-παιδαγωγικού συλλόγου με την επωνυμία Σύνδεσμος Ειδικής Αγωγής (ΣΕΑ).

β) Η εκλογή πενταμελούς επιτροπής από καθηγητές, δασκάλους, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό η οποία επιφορτίστηκε να διαδραματίσει το ρόλο της ‘’γραμματείας’’ σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και να συντάξει προτάσεις για τα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) και το ΥΠΕΠΘ.

γ) Η διενέργεια ημερίδας (Σάββατο 26 Ιουνίου) με θέμα το παρόν και το μέλλον της Ειδικής Αγωγής.

δ) Η δημιουργία site και blog για τους παραπάνω στόχους (suneidag.blogspot.com).

ε) Η ΠΣΕ (Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή) θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με το ΔΣ των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Αθήνα, 16 Μαιου 2010

Το προεδρείο της σύσκεψης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου