Ειδική Αγωγή

Καλώς ήρθατε σε έναν ιστότοπο για την Ειδική Αγωγή...σε έναν ιστότοπο που θα αναρτώνται πληροφορίες για την εκπαίδευση ατόμων με ειδικής ανάγκες, για την καλύτερη εκπαίδευση και διαβίωσή τους..


Οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία είναι καλοδεχούμενη...ανταλλάσουμε απόψεις...μαθαίνουμε από εσάς και συνεργαζόμαστε...

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την απάντηση του Υπ. Παιδείας (11/5/2010) για τα σεμινάρια

των 400 ωρών

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τα σεμινάρια των 400 ωρών, επισημαίνει τα εξής:

  • Η ΔΟΕ διεκδικούσε εδώ και τρία χρόνια την κατάργηση των σεμιναρίων των 400 ωρών ΑΜΕΣΑ, καθώς, επίσης, και να μη μετρούν ως προσόν διορισμού στη Δημόσια Εκπαίδευση. Στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ./Παιδείας προβλέπεται η κατάργησή τους, ουσιαστικά μετά το 2015, αφού τα πιστοποιητικά τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους επόμενους δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που ουδείς γνωρίζει πότε θα γίνουν. Επομένως, καμιά ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη της ΔΟΕ δεν υπήρξε για τη ρύθμιση.
  • Πρωτοφανής, πράγματι, είναι η απάντηση του Υπ. Παιδείας η οποία, επικαλούμενη το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, προσπαθεί να δικαιολογήσει την άδεια που έδωσε ο Ειδ. Γραμματέας του Υπ. Παιδείας για να πραγματοποιηθούν οι πρακτικές ασκήσεις των συμμετεχόντων στα σεμινάρια στα Δημόσια Σχολεία. Τι σχέση έχει αλήθεια το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων με την άδεια που δόθηκε; (με πρωτοφανή ταχύτητα μάλιστα, αφού 23/4/2010 υπεβλήθη το αίτημα και 27/4/2010 δόθηκε η άδεια). Μήπως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάγονται κι αυτά στο «αυτοδιοίκητο» των πανεπιστημίων;
  • Όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν τα σεμινάρια αυτά κοστίζουν στους μετέχοντες άνεργους εκπαιδευτικούς από 1700€ - 3000€ για τον καθένα. Γι' αυτό και θεωρούμε απαράδεκτο η εμπορευματοποίηση της γνώσης που, δυστυχώς, συμβαίνει σε ορισμένα Δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα (γεγονός που καταγγέλθηκε από τη ΔΟΕ και στο ΣΠΔΕ) να συνεχίζεται και στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ύστερα, από τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΔΟΕ, καλεί τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Δ/ντές των σχολείων να αρνηθούν την πραγματοποίηση των πρακτικών ασκήσεων στο Δημόσιο Σχολείο.


Το παραπάνω δελτίο τύπου είναι από τη Δ.Ο.Ε σχετικά με τα σεμινάρια 400 ωρών ενα κείμενο που δείχνει την ¨ενόχληση¨ της...είναι όμως έτσι;; γιατί με αυτά τα σεμινάρια ο κάθε γενικός δάσκαλος μπορεί να διεκδικήσει μία θέση σε ειδικά σχολεία αλλά και σε τμήματα ένταξης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση...8 χρόνια όμως ποιες είναι οι έντονες αντιδράσεις της Δ.Ο.Ε για τους απόφοιτους του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που δεν έχουν ακόμη δικαίωμα διορισμού;; Μήπως δεν είναι παιδαγωγοί κατάλληλοι για τις ΣΜΕΑΕ; Μήπως θέλουν να αφήνουν ανοιχτές πόρτες για τους δασκάλους που σε λίγο καιρό θα μπλοκάρουν και δε θα διορίζονται;; Γιατί ΤΟΣΑ χρόνια ούτε φωνή ούτε ακρόαση; Γιατί δεν έχει γίνει μία ρύθμιση για άμεσο διορισμό ύστερα από 8 χρόνια ομηρίας και αβεβαιότητας; Γιατί η ειδική αγωγή βρίσκεται στα αζήτητα και δεν ασχολείται κανείς μόνο αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται; Αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι μήπως παιδιά ενός κατώτερου θεού;Γιατί δεν έχουν υπάρξει πιέσεις; Τόσα χρόνια τι περιμένουν; Ποια είναι η δικαιολογία της ΔΟΕ; Πού είναι ΟΛΟΙ οι συνδικαλιστές όλων των νομών; Τι περιμένουν;

Ποια είναι η αλήθεια; Ξαφνικά βγήκε μία πρόταση από τη ΔΟΕ και θέλουν το διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τους συναδελφους ειδικής αγωγής; Όχι κύριοι, λάθος διατύπωση δε θέλουν ΑΣΕΠ διεκδικούν τον ΑΜΕΣΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ τους, τα ήδη κεκτημένα, αυτά που τους οφείλουμε εδώ και 8 χρόνια, αυτά που άλλοι τα παίρνουν με 8 μήνες προυπηρεσίας...θέλουν αυτό που τους ανήκει...ΤΩΡΑ....εσείς ή θα ταχθείτε υπέρ τους ή όχι..διαλέξτε...ή θα δεχτείτε και αυτούς τους δασκάλους ή όχι...

Όχι στα ψέμματα και στην αβεβαιότητα..όχι στάχτη στα μάτια...ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στα προβλήματα των Π.Ε71 και Π.Ε 61...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου