Ειδική Αγωγή

Καλώς ήρθατε σε έναν ιστότοπο για την Ειδική Αγωγή...σε έναν ιστότοπο που θα αναρτώνται πληροφορίες για την εκπαίδευση ατόμων με ειδικής ανάγκες, για την καλύτερη εκπαίδευση και διαβίωσή τους..


Οποιοδήποτε σχόλιο ή πληροφορία είναι καλοδεχούμενη...ανταλλάσουμε απόψεις...μαθαίνουμε από εσάς και συνεργαζόμαστε...

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Δ.Ο.Ε με την Υπουργό Παιδείας σήμερα

Σήμερα συναντήθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου με τη Δ.Ο.Ε για το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

Η υπουργός κατέστησε σαφές ότι για το σχολικό έτος 2010-2011 οι προσλήψεις θα γίνουν κανονικά, δηλαδή 60% ΑΣΕΠ και 40% Ενιαίος πίνακας. Από το 2011-2012 οι προσλήψεις θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, ο οποίος θα διεξάγεται κάθε χρόνο και η προυπηρεσία των εκπαιδευτικών θα προσμετράται...

Θα θέλαμε να μάθουμε τι απάντησε σε αυτό η ΔΟΕ και ποια θέση πήρε καθώς σε δήλωση του ο πρόεδρος είχε πει ότι το 60-40% δε διαπραγματεύεται.

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην ειδική αγωγή και στη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ειδικών δασκάλων και νηπιαγωγών παρ' όλο που ο νόμος 3699/2008 έχει άμεση ισχύ από το 2008..

Φέτος, θα υπάρξει ΑΣΕΠ για τους αδιόριστους πλην μόνιμους αναπληρωτές ειδικής αγωγής;
Ποια θα είναι τα σχέδια της υπουργού για την ειδική αγωγή, αφού σε δηλώσεις της αναφέρει ότι προτεραιότητα έχει ο μαθητής; Θα μεριμνήσει για όλα αυτά τα παιδιά ή πάλι θα μείνουν όλα στα χαρτιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου